Brynäs IF

714175 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1742835

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Powerfade: Du har inte praktiserat lagsport på någon vidare nivå va? Självklart blir spelare oavsett position bättre genom att träna, men under matcher samlar du på dig erfarenhet, utvecklas och lär dig en jävla massa viktiga saker. Tro inget annat. Ingen träning kan ersätta matchsituationer.

Jag har haft förmånen att tränas av några riktiga topptränare i svensk fotboll under många år så här vet jag faktiskt vad jag pratar om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Zappaholic: Jag har några års erfarenhet inom lagsport. Både som spelare och ledare i Amerikansk fotboll med två guld i svenska cupen som främsta merit. Det första som spelare och det andra som defensiv coach.
Jag påstår inte att man inte lär sig genom att spela matcher. Men när det gäller just målvakter så är det rörelsemönster som skall nötas in. Jag har tillbringat många timmar uppe på rinken och kikat när Pecka har drillat sina adepter. Markström, Jocke E och Lindbäck bland annat. Unga målvakter som fått upprepa samma rörelse om och om igen och sedan om och om igen... jag tror att detta skiljer sig markant från vad du är van med från din fotboll.
Kommentera