Brynäs IF

713924 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1755194

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
mk: Inte för att jag nödvändigtvis håller med Ellis. Men vadå "gratisgenerationen"? Tror du inte man sagt så om alla generationer, jämt? För det är ett ganska vanligt tema, just det här med att "dagens ungdom" är slöa, får saker gratis, håller på med farliga grejer osv. Eller tror du att jazz är satans musik som dom där ungdomarna dansar hednisk dans och röker jazztobak till? För då trodde man att ungdomen var illa ute. Ja, jazz. Farligt med det. Du ser mönstret.

Folk tror alltid, och har alltid trott, att nästa generation är sämre än den förra. Eller så kan vi drömma oss tillbaka till Sverige på 1800-talet. Då var det ordning och reda på ungdomarna. Eller nej, då satt ungdomarna bara inne och läste böcker och levde i sina fantasivärldar.

Vill verkligen inte ha någon debatt om sådant, här. Men skulle folk ha lite mer tro på "dagens ungdom" och inte anklaga dom för sådana där saker hade samhället varit trevligare.

Jag förstår vad du menar, nedladdning osv. Ungdomar får vissa saker gratis idag som man inte kunde få gratis förut. Men det är ett naturligt steg i samhällsutvecklingen. Låt det vara bara. Det går inte att göra något åt. Precis som man inte kunde göra något åt jazz, hårdrock och tv-spel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Rodrigo:
Varaför stanna vid ren matchtröj?

Det borde vara gratis att gå på hockey
Spelarna spela gratis
Gratis öl och mat i Skybaren
Gratis resor till och från matchen
Gratis souvenirer
Stisse och Sasse jobbar gratis på Sporten så att vi kan läsa nyheter gratis
Kommentera