Brynäs IF

715158 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1789275

Sv: Nyförvärv
Hej, så här hade jag formerat laget:

Paille - Granström - Boqvist
Pow - Paw - Johnson
Lindblom - Jensen - Clark
Alcén - Blomqvist - Ölund

Generell kommentar är att jag inte rubbat ordningen på kedjorna även om jag som alla andra tycker att Jensens kedja är nummer 1.
Motiv till de förändringar som gjorts är följande:
1. Boqvist in i 1:a. Denna kedja har varit dysfunktionell under hela säsongen. Ett Problem tror jag är att man inte har någon puckskicklig spelare som kan ta pucken in i zon med kontroll och sedan till mål. Boqvist har dessa egenskaper även om han behöver förbättra förmågan att ta pucken till mål. Detta tror jag dock att Bulan relativt snabbt kan justera. En annan uppenbar egenskap som denna kedja nu får är att man blir oerhört giftiga i spelvändningar. De flesta mål och poäng som Boqvist gör är i detta moment och som vi redan vet så är Paille oerhört snabb och alert. Boqvist är både bra på att själv sticka men även hitta pass till friställd spelare. Enbart detta kommer att göra att produktionen från denna kedja ökar.
2. Nick in i 2:a. Nick har ju varit en besvikelse hittills men vi vet vad han kan. Jag tror att Nick passar bra in i spelet med tvillingarna eftersom han inte är beroende av mycket puckkontakt för att producera. Tycker att Nick borde kunna vara en bra kugge i det ”give-and-go” spel som tvillingarna använder och det brukar dessutom uppstå många situationer med lösa puckar framför mål där Nick har sin styrka. Jag tror att Nicks närvaro i denna kedja kommer att öka produktionen.
3. Blomman tillbaka till 4:e kedjan är inte en degradering utan egentligen det motsatta. Han har egentligen kvalitet och mångsidighet att spela på alla positioner i samtliga kedjor vilket gör honom unik i laget. Det man dock kan konstatera är att Blomman hade en mer framträdande roll och gjorde fler viktiga mål när han spelade i 4:e än med tvillingarna. Anledningen är att han mår bra av att vara spelaren med störst roll och ansvar i sin kedja. Med Blomman i 4:e kommer även den kedjan att svara för viktiga mål och man blir svårare att försvara sig mot. Man kan argumentera för att han borde spela i 1:a istället för Granström men jag tror inte att det fungerar i spelarhierarkin.
Sammanfattning av mitt förslag är att samtliga förändrade kedjor bör öka sin produktion. Defensiven blir förmodligen en aning svagare i 1:a kedjan även om Boqvist brukar vara bra även vid ”defensiva spelvändningar” och ha bra +/-. Dock blir man försvagade om man blir satt under press pga av ”ungdomens bristande fysik…”.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nyförvärv
KalleTeodor: Oj så likt min uppställning, hårfint..
"Paille - Granström - Ölund
PoW - PaW - Johnson
Clark - Jensen - Lindblom
Alcén - Blomqvist - Boqvist"
Kommentera

Sv: Nyförvärv
KalleTeodor: Jag tror anledningen till att Blomman producerat mindre med tvillingarna än tidigare är att han inte spelar center längre. Enligt honom själv är det den positionen han föredrar. Sätt honom med Paille och Johnson så kommer den kedjan växa REJÄLT.
Kommentera