Brynäs IF

713438 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1806143

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Stefan R 63: Ja, med facit i hand hade det kanske varit bättre om Kilas hållit sin markering och låtit Felix ta hand om Bergenheim och det är väl också på det sättet en back normalt sett och i första hand bör agera i 2 mot 1-lägen sas, som det i princip blev här. Jag resonerar dock mht hur jag tror att Kilas resonerat utifrån läget: om jag slänger mig efter isen så kan jag stoppa båda tänkbara alternativen: att B kan passa sin soprene medspelare framför målet och att B kan bryta in framför Felix.
Nu blev det fel, hade Kilas lyckats så hade dom flesta sannolikt tyckt att han agerade smart som avstyrde situationen på det sättet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Huge: Inom den amerikanska fotbollen så finns det en term som heter "Contain" som brukar tillämpas av de yttre linjemännen och av Linebackers på utsidan av linjen. (Linjen är alltså "röran" av tjockisar för det otränade ögat) Det går ut på att man skall hålla den bollbärande spelaren på sin insida och inte släppa runt honom. Allt för att tvinga bollbäraren att springa där det finns lagkamrater som kan tackla honom. Samma sak kan föras över på ishockeyn. En back FÅR inte släppa en forward på sin insida när han går på mål. Bertilssons agerande är långt ifrån bra utan han låter Bergenheim bryta in mot kassen. I det läget så kommer Kihlström hasandes och det är inte omöjligt att han stör Felix i sin aktion. Hade Kilas stått på rören så hade han kunnat hålla sin "contain" och samtidigt kunnat dela ut en rejäl bröstvärmare.

Felix agerande är att hålla sin första stolpe, vilket han gör bra. Men i och med att Bergenheim tillåts att komma in framför kassen så blir det svårare för Felix. En bra prestation av Bergenheim, absolut. Men jag tycker att Felix borde ha gjort lite mer än att bara följa med halvvägs och sedan falla platt på magen som han gjorde.
Låst ämne