Brynäs IF

715371 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1821821

Sv: Final
mattiask:
Ang. Huvudtacklingar.
Kan det vara så att den hårda linjen bara var ett experiment som gällde grundserien?
Och nu i slutspelet så vill man inte förstörsöra den vanliga slurspelskampen med ett massa utvisningar som tar bort den halvfula nivån som tidigare hör till slutspelet?
Jag vet ialla fall inte hur man annars ska kunna tolka att utvisningar/avstängningar uteblir....
Särskilt i kombination att media säkerligen blivit "tillrättavisade" om vad som gäller och därav inga krönikor längre.
Men det kanske bara är jag.....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Final
kexxet:
Det måste vara som du säger, har tänkt det själv.
Domarna har insett att det har varit parodi i grundserien och vill inte blåsa sönder slutspelet på samma sätt.
(även om Malmö delade ut just en sån bedömd huvudtackling i sin serie som gav 5 minuter)
Kommentera

Sv: Final
kexxet: Har själv en tid varit inne på samma linje, det kan inte vara en slump att man helt släpper tacklingarna på Bertilsson, Ölund och Oskar utan att ens titta på nån av dom.
Samtidigt måste man vara lite objektiv och försöka lägga undan brynäsbrillorna för en stund, framförallt när det gäller tacklingen på Oskar.
På länken från Twitter som nån lade upp härinne får man se den från två olika vinklar. Bakifrån ser det ut som att den tar mot axeln och ingen annat. Framifrån ser det lite allvarligare ut, men samtidigt ser man hela förloppet på ett bättre sätt: den tar initialt i axeln och fortsätter sen sekundärt med att träffa kinden.
Att såna tacklingar kan vara svårbedömda både vad gäller avsikt och hur den tar, kan man förstå. Men som vi båda är inne på: känns samtidigt konstigt då liknande fall har både granskats och lett till fällande dom tidigare under grunsdserien.
Personligen är jag isf mer förbannad över att Persson inte ens får en tvåa för interference då han solklart tacklar en icke puckförande spelare och vi ska spela 5 mot 3 istf 5 mot 4.....
Kommentera