Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1822391

Sv: Stämning!
Huge: Det är möjligt att han står bra placerad, har inte gjort en frame by frame analys av det målet ;). Men jag tycker att det är tydligt att HV scoutat Felix och att de tycker att han har en svaghet precis i den höjd och placering som Thörnberg sköt första målet. Det såg man i första matchen också där HV tydligt sökte avslut strax ovanför beskyddet på klubbahandssidan.
Själv satt jag och surade över att Brynäs inte siktade högt i bortre på Söderström, jag satt perfekt till för att se den luckan han lämnade där hela tiden på tal om att placera sig rätt på vinkelskott.. Men Ölund verkade iaf se samma hål som jag. :)
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Stämning!
HitTheLights: Scoutad eller inte, Thörnbergs första mål är ju de facto en halvträff och ett troligt hopslag samtidigt, så det var knappast ett medvetet försök av honom att skjuta i den höjd som nu blev fallet.
Sen var det bra att det dök upp nån härinne som hade spelat själv och vet hur det funkar med styrningar mellan benen på målvakten. Även om en som aldrig stått i ett hockeymål ändå borde fatta allt det som förklarades så bra i inlägget.
Ja, och när du är inne på Söderström så säger jag som tidigare: tycker det är en större tavla än de mål som Felix släpper in. Fanns ingen anledning att backa så långt in i kassen där, ingen trafik mot mål och Ölund var så pass trängd i det läget att nåt försök till pass åt höger till medspelare var inte aktuellt, återstod bara att skjuta.
Vilket osökt leder mig in på en annan sak jag glömde att nämna om just Ölund: han har även ett riktigt hårt och rappt skott. Det här var inte första gången han bombade in en mörsare från lite halvdistans.
Låst ämne