Brynäs IF

703240 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1822388

Sv: Stämning!
HitTheLights: Fryser man reprisen bakifrån just innan reduceringen så ser det ändå inte ut som att Felix hamnade för nära vänstra stolpen. Som många andra är inne på: det är mer halvträffen/hopslaget som ställer Felix. Utesluter heller inte att han isf medvetet täcker första lite för mkt sas för att få Thörnberg att skjuta på bortre och sen i sista stund tjyva och täppa till den sidan. Som en handbollsmålvakt, typ....
Tror heller inte att man byter och plockar bort en vinnande målvakt, de påstådda och ev diskutabla ingripanden han gjort motiverar inte en sån åtgärd.
Enligt en ödmjuk läktarcoach och besserwisser som undertecknad....
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Stämning!
Huge: Felix gjorde inte sin bästa insats igår och inte den sämsta heller. Dock mest oflyt skulle jag säga om gårdagens match.
För att målvakter ska ha bra räddningsprocent krävs ett försvar som ger målvakten rätt skott. Det är inte bara en slump att våra skott gick i magen etc. HV har ett försvarsspel som harmonierar väldigt bra med LS målvaktsspel precis som Brynäs försvarsspel anpassades till FHC mot slutet.
Om Brynäs dominerar som man gjorde igår mot ett så kontringsskickligt lag som HV så får vi nog räkna med låg räddnings%. Vad man måste komma ihåg är att en relativt låg räddnings% inte utesluter att en målvakt kan göra avgörande räddningar.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huge: Det är möjligt att han står bra placerad, har inte gjort en frame by frame analys av det målet ;). Men jag tycker att det är tydligt att HV scoutat Felix och att de tycker att han har en svaghet precis i den höjd och placering som Thörnberg sköt första målet. Det såg man i första matchen också där HV tydligt sökte avslut strax ovanför beskyddet på klubbahandssidan.
Själv satt jag och surade över att Brynäs inte siktade högt i bortre på Söderström, jag satt perfekt till för att se den luckan han lämnade där hela tiden på tal om att placera sig rätt på vinkelskott.. Men Ölund verkade iaf se samma hål som jag. :)
Låst ämne