Brynäs IF

713438 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1829589

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Det är talanger av kalibern som vi har som kommer hinna bidra mest till Brynäs. Är man "för bra", som Bäckis eller Lindholm, så hinner dom knappt uträtta något i A-laget innan dom drar över till NHL. En kille som är 21 år som gör sin fjärde säsong i A-laget är i många fall bättre i SHL än en 18-årig supertalang som kanske gör sin första SHL-säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Skrubben: Du får kortare tid men mer talang(spets) från supertalanger. Brynäs chanser hade liksom inte varit mindre om Sandström hade legat på Markströms nivå, Asklöf på Silfverbergs nivå och så vidare. Och deras möjligheter att utvecklas, så som mer eller mindre krävs för att Brynäs ska nå sina högt ställda mål, hade naturligtvis varit större.
Förstår inte varför du tar för givet alla unga spelare kommer att bli bättre. Lööke, Molin och Brodecki är några exempel på att utvecklingskurvan inte är huggen i sten.
Sett över hela säsongen är det ju tveksamt om Sandström utvecklades så mycket 16/17 i jämförelse med 15/16. Ungefär samma stats, samma styrkor, samma svagheter. Samma ojämna målvakt som släppte in många billiga puckar, framförallt från distans.
Kommentera

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Skrubben: Helt riktigt. Det som är mest värt i slutändan, är att hitta spelare som är för dåliga för NHL. Det är dom spelarna som man kan bygga stomme på.
Brynäs problem är ju att man fått fram spelare som platsar i NHL. Och dom som inte platsat, har av olika anledningar valt andra klubbar eller inte fått kontrakt av Brynäs.
Ett jättebra exempel är Wännström, kom tillbaka , spelade inte särskilt bra. Åkte över igen, kom tillbaka.
Få skrek sig hesa över att han gick till Rögle.
Nu tar han nästa steg. Då går han efter pengarna.
Helt naturligt..
Kommentera