Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1829652

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Först och främst vill jag säga att jag har stor respekt för dina åsikter och att det är anledningen till att jag "debatterar" med dig. En stor del av de tankar och åsikter du uttrycker håller jag med. Skillnaden oss emellan är att jag har en större tilltro till att våga satsa på våra juniorer som en mer bärande del av laget.

Det främsta skälet till det är att om man ser ett hockeylag ur ett företagsekonomiskt perspektiv (vilket jag tror att man måste) så når de mest framgångsrika sin framgång genom att ha en tydlig strategi och genom att kontinuerligt förbättra verksamheten. Att satsa alla resurser på att vara bäst ett år är vad som driver företag och klubbar i konkurs. Något som vi också fått uppleva många gånger.

Att vara bra på att värva spelare är inte en i längden hållbar strategi. Jag ser det mer som att spela på Lotto. Även om vi nu har en sportchef som verkar vara bra på att värva så vad händer den dag han slutar?

Att utveckla egna spelare är definitivt en strategi och en verksamhet som man kan kontinuerligt kan förbättra. Ett ofrånkomligt steg i en sådan strategi är att visa mod, tro på det man gör och ge juniorerna chansen. En annan del av detta är att ha tålamod och förstås även sålla bort de som inte förmår ta chansen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
KalleTeodor: Jag har inga problem med att juniorer har bärande roller, men de måste vara tillräckligt bra också. Övertro på egna produkter får inte försämra lagets resultat; Djoos är ett ganska bra exempel på en spelare som fick en för stor roll alldeles för tidigt. Men en spelare som Ölund är definitivt redo för en bärande roll, och han borde ha fått en bärande roll långt innan han fick det.
A-lagets resultat är alltid viktigast både ekonomiskt och sportsligt. Det är ju den inkomstbringande verksamheten.
Det som jag tycker du glömmer är att rekryteringsarbetet gäller även juniorverksamheten. Antagningarna till hockeygym, framförallt för de som kommer från andra distrikt är också i allra högsta grad en värvningskarusell. Många inom Hockeysverige menar att dragkamperna som pågår där är betydligt "tuffare" än dragkamperna om etablerade SHL-spelare.
Sedan värvar ju även A-laget utvecklingsbara spelare, även om de förstås är äldre än de som värvas till hockeygym. BZ tänker sig nog att t.ex Henrik Larsson ska utvecklas i Brynäs de kommande åren.
Det gäller att ha bra värvningsansvariga både till hockeygym och A-lag.
Så jag tror det handlar mycket om att bygga en utvecklande miljö, en miljö som främjar spelarutvecklingen. I A-laget skulle en del av den miljön kunna vara att det finns en stomme med fullblodsproffs som är bra förebilder och tar täten. Som vill bli bättre varje dag trots att de redan är veteraner. En annan skulle kunna vara att det finns fysiskt starka spelare som gör att laget helhetsmässigt får den fysiken som krävs för att gå långt i ett slutspel, vi såg ju hur ganska begränsade spelare som Kilström, Granström och Alcén blev jätteviktiga i slutspelet senast.
Kommentera