Brynäs IF

713703 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1830260

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Skrubben: Ölund eller Boqvist skulle kunna ta Lindbloms plats i första pp. Henke Larsson blir nog vice Gunde i andra pp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Hej i brist på hockey så har jag snöat in på lite statistik som jag tycker är intressant och till del förklarar min glädje över att Jesper Boqvist blev kvar i Brynäs. Gillar man inte siffror så kan man skippa detta inlägg...

Jag har tittat på produktion för olika spelare i Brynäs som Junior (J) som Junior -1 år (J-1) samt som Junior -2 år(J-2). Med poängproduktion menar jag poäng per match i %. Jag har kollat på utvecklingen för följande spelare: Oskar Lindblom, Linus Öhlund, Elias Lindholm, Calle Järnkrok och Niklas Bäckström. Statistiken är för jämförbara ligor/serier så att t ex jämförelsen för J-2 är gjord för spel i J20.

Till att börja med kan man konstatera att det är stora skillnader på spelartyper och den som kanske mest påminner om Boqvst är Niklas Bäckström. Det gör förstås att jämförelserna haltar en smula. Det är naturligtvis också så att det inte finns några som helst garantier för att man följer samma utvecklingskurva som andra spelare gjorde (något som bl a Peja brukar påpeka). Det är dock samtliga i högsta grad producerande spelare som tagit tydliga kliv framåt varje år och som tidigt spelade i pp.

Om man på detta vis jämför poängproduktionen vid olika åldrar så kan man konstatera att Jesper har liknande stats som Oskar Lindbom som J-1 men var väsentligt bättre än Oskar som J-2. Boqvist ligger också tydligt före Calle Järnkrok och ungefär ”ett år före” Linus Öhlund.

De spelare som ligger närmast Jesper Boqvist är faktiskt Niklas Bäckström och Elias Lindholm.
Boqvist hade som J-1 = 38% i SHL och inräknat Allsvenskan och slutspelet 49%. Som J-2 = 153%.
Elias; J-1= 56%, J-2= 136 %
Bäckström; J-1= 57%, J-2= 117 %
Lindblom; ; J-1= 41%, J-2= 77 %

Sammantaget kan man väl säga att Jespers spel har en uppsida i nivå med Elias Lindholm men att han har en hel del kvar att bevisa på seniornivå. Känn ingen press Jesper… :)
Kommentera