Brynäs IF

713766 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1863502

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Gunderson var ju direkt dålig första tiden i Brynäs men växte under säsongen in i SHL lite som Larsson (förhoppningsvis) är på väg att göra nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Men sluta.. En back är väll ändå primärt en defensiv pjäs vars uppgift är att stopp anfallen och försvara målet och skapa fri sikt. Sedan om det är backens offensiva kvalitet som denne värvas för så kan han ju inte brista i sin primära uppgift. Det är där H.L. brustit hitintills. Han har absolut inte vunnit närkamper (fysiska) som Berra som Chris11 påstår. Nu med Berra som vapenbroder och den som tar det tunga jobbet klarar H.L. sig också betydligt bättre. Precis som ryan (vid vissa tillfällen) har H.L. generellt vägt väldigt lätt i försvarszon. Även on H.L. skulle utvecklas och nå ryans nivå en gång så kommer vi aldrig att se ryan/H.L. i backpar - t.ex. då motstånd går på kvittering och kör 6 mot 5 - just för att de inte kommer att kunna flytta på en bjässe framför mål utan att riskera en 2a. Det som skiljer ryan och H.L. idag är att Ryan har hittat ett defensivt spel som gör honom effektiv att sno puck utan att vara den där fysiska spelaren - och som han klarar sig långt på. Att undvika tacklingar är också ett vapen hos ryan, Vilket Henke också behärskar. Det är det som räddar dem från sjukstugan. Och att jämnför ryans första tid i brynäs med Henkes - kom igen.. Lika så att tyngd inte behövs - jodå det gör det även om spelet har ändras. Att Henke sedan har gjort en handfull bortvändningar i anfallszon - nä det förväntar jag mig inte heller att en back ska kunna, någonsin - ffa om samme haft problem att stå upp fysiskt (stoppa en tung spelare i fart) i anfallszon och hålla målis-sikt fri framför egen bur utan att riskera en 2a - vilket jag alltid förväntar mig. Att då bygga ett lag på fler än en lättviktare med offensiva talanger blir ett handikapp i laget, framförallt vid skador - just för att kombinationerna av backpar begränsas. Men som jag skrev han kan mycket väl utvecklas positivt ytterligare - och kanske bli en toppback. Men han gynnas av mer tyngd. Punkt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
HitTheLights: Gunderson var ingen duvunge när han kom till Brynäs trots att han kom från Örebro i Allsvenskan. Han kom till Örebro från AHL där han producerat 25 poäng på 77 matcher.
Kommentera