Brynäs IF

711086 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1891969

Sv: Inför shl 18/19
Huss: Men det är 1:1 jämförelser som en del här verkar göra.

Ett till exempel är Timrå. Deras lag var på papperet sämre än föregående säsong, men det var det här året man gick upp. Vad jag vill sagt är att verkligheten är mycket mer komplex än hur vissa här resonerar. Det går inte att se lagbygget som ett Tv-spel där ”scoren” på varje spelare totalt sett måste vara högre för att göra en bättre säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Inför shl 18/19
Skrubben: Det bevisar bara att det inte räcker att värva in en hög dyra spelare. Även om de producerat massor innan så kan det bli precis tvärt om. Nej, det ABSOLUT VIKTIGASTE i ett lagbygge är gruppdynamiken, den är ofta väldigt underskattad. Får man ett lag att jobba TILLSAMMANS så kan man uppnå otroliga resultat. Detta har bevisats så många gånger genom historien. Ta bara Leicester i Premier Leauge förra säsongen.
Därför är det så otroligt viktigt att få in LEDARE i laget. Pådrivare som inte bara står och rabblar plattityder och klychor. TRÄNARE som driver på och MOTIVERAR, och givetvis har förmågan att formera laget och en taktik som är optimerad för det manskap man har att tillgå. Får man denna grund så har man vunnit mycket. Kan man sedan krydda detta med spetskompetens. Ett par målskyttar, ett par fältherrar på backsidan och en målvakt som har förmågan att vinna matcher åt laget på egen hand så blir man ett LAG att räkna med.

Personligen så tror jag inte att Blomqvist är rätt man för kaptensrollen. Det är givetvis svårt för oss här som befinner oss utanför gruppen att utse nån lämplig kandidat men jag tycker inte att Blomqvist har visat att han är rätt ämne. Inte sett utifrån hans PERSONLIGA agerande när det gått tungt. Jag vill se mer GLÖD hos en ledare.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
Skrubben: Självklart inte men om du tappar topp 3 i poängligan så kan du inte förvänta dig att lagkemi och lidnerska knäpp i utvecklingskurvan hos våra 3e/4e forwards skall ta oss till topp 6 eller hur?
För att få andra spelare att utvecklas behöver du kvalitetsspelare som kan lyfta dem.
Timrå är väl ett bra exempel där i princip Jonathan Dahlén lyfta upp övriga laget och drev det till SHL. Palushaj var våran "Dahlén" i år.
Kommentera

Sv: Inför shl 18/19
Skrubben: Där ser man också vikten utav en bra tränare. Roger Forsberg var inte direkt taktiskt lagd förra säsongen, det är verkigen Freddan. Det har ni ju erfarat också med firma Bulan/Melin.
Kommentera