Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1894147

Sv: Silly season 18/19
Huss: Jo, sen hade flera av de spelarna riktiga nyckelroller när laget åkte ur. Realistiskt sett kommer nog bara Boqvist och Westfält att vara ordinarie av de yngre som fick chansen i detta slutspel, det är 2 spelare, och de hade relativt tillbakadragna roller. Jag tycker att vi ska vara försiktiga med att anta unga spelares utveckling, ifjol såg vi Ölund göra ett fantastiskt slutspel men han utvecklades inte alls så mycket som vi hoppats till 17/18.

Gillar Westfält skarpt men han känns mer som en riktigt bra rollspelare än en kille som kan centra någon av topplinorna nästa säsong. Boqvist bör kunna vara med i toppkedja om han kan hålla sig skadefri.

Förresten, ska inte Adam Boqvist signa något innan draften? Varför inte? Kan man inte bara bryta SHL-kontrakt om en NHL-klubb vill värva? Eller signa med NHL-klausul?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Peja:

Ja, det finns ju inga SHL-kontrakt som inte kan brytas för spel i NHL.
Det ingår ju i avtalet med NHL att det är så.

Det är ju till och med så illa att har man kontrakt med en spelare
som redan varit över i NHL en gång. Då kan kontraktet brytas
utan att SHL-laget får en krona i ersättning. Som det t.ex. blev
för oss när Rödin gick till NHL senaste gången. Enligt NHL så
har det ju redan betalat för spelaren en gång tidigare. Ungefär
som om Manchester City skulle värva en kontraktsbunden Ronaldo
från Real Madrid med argumentet att Manchester United en gång
i tiden redan betalat en övergångssumma för honom, första gången
han spelade i engelska ligan.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Peja:

Antar att unge Boqvist har en agent som berättat för honom att de stackars NHL-klubbarna måste betala en hisklig summa om de ska plocka över Boqvist när han står på kontrakt, och därför vill unge herr. Boqvist vänta.

Det är riktigt sorgligt hur NHL fuckar SHL. Det är HELT GALET att ingenting görs åt det. Jag tackar gudarna för att Nordamerika inte bryr sig om fotboll, för då hade ett liknande system funnits där. Nordamerika är jordens rövhål.
Kommentera

Sv: Silly season 18/19
Peja: Fast att fler inte spelar i Brynäs nästa säsong har väl snarare med BZ ovilja att satsa på egna produkter att göra?

Hade inte Brynäs suttit på kontrakt med 111 brunkare kunde ju juniorerna fått chansen tidigare. Exempelvis skulle man ju kunna tänka sig att Brodecki och Nörstebö kunde haft framträdande roller om inte de byts ut mot Fälth och Thorell (som ju inte ens är kvar)
Kommentera