Brynäs IF

712894 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1909945

Sv: A propósito de nada
Davey85: God morgon, poängtörstande vänner!

Ska vi börja ta poäng så måste förstås 1:a kedjan börja producera. Boqvist, Danielsson och Kellman skapar så pass mycket att man förr eller senare kommer att börja göra mål. Inte helt osannolikt att det släpper mot ett lag som Mora.

Ska man ändå titta på förbättringsområden för 1:a kedjan så ser jag följande:

- I våras skrev jag om "träningstips till våra juniorer" och Jesper fick då följande råd, ". Genom sin skridskoåkning och spelsinne skapar han ofta fri is (eller tid) i anfallszon för sig själv eller medspelare. Får därför rätt många lägen och behöver träna upp skottet både vad gäller precision och hårdhet för att bli en poänggörare av topp 10 kaliber i SHL. Även förmågan att flytta pucken i sidled och skjuta runt försvarare kan förbättras. " Tyvärr så ser det inte ut som det skett någon radikal förändring och rådet kvarstår. Jespers skott är ju dock tillräckligt bra för att sätta några av de lägen han får så det handlar nog mycket om huvudet.

- Jag tycker att samarbetet i kedjan fungerar bättre mellan Kellman och Boqvist än Boqvist och Danielsson. Vet inte om det stämmer men mitt intryck är att Danielsson inte riktigt hittar in i de positioner som blir riktigt farliga. Självklart så läggs mycket fokus på att ta bort Nicklas från motståndarsidan men förbättringspotential finns. Om jag fick bestämma så skulle jag vilja att han flyttar sig in mot mitten i anfallszon och rör sig mellan blå och ner mot slottet när vi har pucken. Förutom att det bör ge honom en del skottchanser så öppnar det också ofta upp från kant in mot mål, något som en puckskicklig spelare som Jesper kan utnyttja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Lycka till idag. För oss Timråiter är det viktigt att Mora inte får luft under vingarna så håller tummarna för att ni tar tre friska idag.
Kommentera