Brynäs IF

711098 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1910421

Sv: Jaha
Jaha, så var det så där deppigt igen…

Först måste man dock konstatera att vi är långt ifrån den kris vi var i förra året (ännu, kanske man ska tillägga). Vi ligger inte sist och spelet är ändå rätt ok. Det är främst två saker som inte fungerar. Vi gör inte mål och som jag varit inne på tidigare så släpper vi till alldeles för mycket målchanser i slottet. Jag tycker att vi går alldeles för hårt på puckföraren och tappar positioner/markering på insida. Detta är jag dock rätt övertygad om att Sjödda kommer att få ordning på då vi hade samma problem förra året också.

Vad gäller målgörandet så är det lite svårare att råda bot på. Vi startade säsongen med ett klart underskott av utpräglade målskyttar och egentligen så är det väl endast Danielsson som har det på sitt CV. Då duger det förstås inte att han är poänglös så här långt och dessutom så är han i för få heta situationer. Dags att ändra och mitt förslag är att flytta in Danielsson på Kristos plats i andra. Jensen har visat förut att han är bra på att servera puckar till snipers och han har visat lite "gamla takter " igen. Dessutom så tror att Danielsson, Kousal och Jensen är lite mer ”old school” och borde kunna passa ihop.

Kristo har visat att han är en hyfsad hockeyspelare men jag tror tyvärr inte att vi kommer att få någon stor poängproduktion på honom. Han får flytta ner till tredje och så flyttar vi upp Rhodin till 1:a istället. Alternativet är att prova Bjurström på denna position men han verkar ju fastlåst på bänken just nu. Boqvist är bra på att få upp puckar till backarna för skott och då behöver vi spelare som går hårt in på mål vilket Rhodin gör, precis som Kellman. Rhodin är också bra på att vinna puckar vid sargerna och därmed har vi en tuff kedja att möta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Jaha
KalleTeodor: Jag tror att det kan löna sig att ha tålamod med Kristo. Han kommer till chanser och ser ofta lösningar i offensiv zon, men får inte riktigt till det. Eftersom han har levererat på motsvarande SHL-nivå tidigare i sin karriär har vi ju fog för att tro att han kan göra detsamma i SHL. Däremot ser man tydligt att han inte är en ledartyp, men det kanske inte Brynäs hade förväntat sig heller.
Kommentera