Brynäs IF

519286 inlägg · 7685 ämnen

Jaha

1910673 · » Till forumet


Sv: Jaha
Pettisbif: ...eller vänta ett par tre år med det där och bli ekonomiskt oberoende resten av livet...? 😄
+1
Kommentera

Sv: Jaha
Pettisbif: Sä här skriver Abris på Twitter, han brukar ha koll på killarna i Gävle.
Men oj vilket lyft om han skulle spela i Brynäs, vilken profil

Rödin hemma i Gävle och tränar och förbereder sig för en flytt ut i Europa. Hör att hans förra klubb Davos i allra högsta grad är med i bilden.
Kommentera

Sv: Jaha
Rodrigo: då förstår jag, det var lite felskrivet.
Kommentera

Sv: Jaha
Det känns som vi ändå kan komma att ro hem Rödda. Allt ligger rätt i tid. Ge han ett väldigt bra 3 års kontrakt. Nygift. Kanske vill ha barn. Allt hemma i Gävle skulle kännas bekvämare får jag för mig. Att han dessutom skulle bli en av hela SHLs största attraktioner är något som vi i Gävle och Brynäs verkligen är i stort behov utav. Kom igen nu Anton! Vi skulle älska dig gränslöst om du valde oss igen.
+5
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: Tror du missförstod meningen.

”För att förutsäga hur många poäng man kommer ta efter 15 omgångar...”

Det är alltså poängen man kommer ta efter dessa 15 omgångar, inte poängen man tagit under dessa. Kolla länken i samma inlägg!
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: spelar ingen roll om han är ur form han kommer komma i form, isf å då blir han livsviktig
Kommentera

Sv: Jaha
John: Jo han platsar säkert här, frågan är om någon klubb är beredd att betala jättedumme för honom, jag är tveksam.
Kommentera

Sv: Jaha
Skrubben: Nån siffra måste vara fel för det där or obegripligt.
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: Han tog ingen plats... Platsar nog här ändå...
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: ”Detta är ju obegripligt:”

Vad är obegripligt? Siffrorna visar ju detta, oavsett hur din magkänsla säger att det borde vara.
Kommentera

Sv: Jaha
John: Och hur gick det?
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: Han är väl knappast ur form, han har väl kört försäsongen med Ducks?
Kommentera

Sv: Jaha
KalleTeodor:
Håller med dig!
Tror inte man kan titta på värdena/statistiken och tro sig kunna se svaret på hur bra ett lag är bara baserat på dessa. Alldeles för få och trubbiga parametrar för att erhålla den bilden säkert..
+1
Kommentera

Sv: Jaha
bradberry: Visst han bryter ett kontrakt värt 7 miljoner men hur stort kan intresset vara egentligen? Rent krasst så har han inte lyckats någonstans utanför Brynäs sedan junioråldern, jag menar 44 poäng på 121 matcher i AHL, i landslaget ingen succé och i NLA han inte prestera så mycket innan skadan direkt.
Nu har han knappt spelat på två år och på nytt nobbats av NHL, hur mycket är han värd idag? Inte så himla mycket tror jag.
+1
Kommentera

Sv: Jaha
bradberry: En lösning skulle väl vara att ge honom ett långvarigt kontrakt där man skriver in att fr.o.m. nästa säsong får han en ordentlig löneförhöjning då ett antal löneposter försvinner.

Det skulle dock vara jävligt givmilt från Antons sida att gå med på en sån lösning :)
+1
Kommentera

Sv: Jaha
Tjurn : Risken är förstås att sponsorerna får hem en Rödin ur form istället.
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: Fast han bryter ett kontrakt på 7 miljoner... Betänk det! Är Brynäs betalningsförmåga då överhuvudtaget med i matchen..? Jag tror på KHL. Möjligen Schweiz. Det enda som talar för Brynäs är väl om lagen i dessa ligor ställer lön i relation till vad han presterat de senaste tre åren och finner honom övervärderad.

Då skulle ett omtag i SHL kunna bli aktuellt... Men kan knappast vara större än 5-10% möjlighet....
Kommentera

Sv: Jaha
bradberry: Fast vi har ju Kristo.
+1
Kommentera

Sv: Jaha
dAVydov: kan inte sluta tänka tänk om🤗
+1
Kommentera

Sv: Jaha
Charles: Hahaha, den stora optimisten :)
Kommentera

Sv: Jaha
bradberry: hoppas dom gör allt dom kan för att få hem rödin i form av nån några sponsorer snälla!!!!!!!!
+5
Kommentera

Sv: Jaha
Axle San: 28 matcher de senast 2 säsongerna alltså dårå
Kommentera

Sv: Jaha
pjåtor: självklart så bör Anton komma hem, jag menar han har spelat 28 matcher totalt de senaste säsongen, han är snart 28 bast och han har säkert en rejäl slant på kontot redan. Kom hem och lita 4-5 år i Brynäs och ha chans på landslagsspel osv. Det är läge nu.
+4
Kommentera

Sv: Jaha
KalleTeodor: Du har rätt i att det skulle kunna påverka, men tittar man på CCF%, dvs. corsi när ena laget leder med ett mål i första och andra perioden och när det är helt lika i tredje perioden, så ligger LHC näst sist även där. Riktigt oroväckande för deras del även om det gått få matcher hittills.
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Om jag vore han så skulle jag ta en säsong i SHL och kanske på så sätt få lite kontinuitet och samtidigt förhoppningsvis stärka mina aktier för framtiden!
Kommentera

Sv: Jaha
dAVydov: om det finns ett SHL lag att komma tillbaka till dvs
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Charles: Ja, om vi inte hittar någon partner som står för n antal miljoner per år ett eller två år framåt.
Kommentera

Sv: Jaha
Charles: Tror han är sugen på att dra iväg på en "tjäna mängder med pengar-turné" nu i ett par år. Kommer väl förhoppningsvis tillbaka till oss efter det.
Kommentera

Sv: Jaha
bradberry: Den feeling man får efter Rödins egna ord är att chansen att det blir Brynäs nästan är 0. typ enda chansen vore om KHL och Davos bangar pga skadehistoriken
Kommentera

Sv: Jaha
Rodrigo: Fast jag kan inte hålla mig från en kommentar avseende att kolla statistik efter så få omgångar och tro att det ger sanningar. Vad som händer t ex med Corsi, PDO mm när ett lag ganska tidigt har en trygg ledning i match, slår av på takten, håller insida och låter motståndarlaget ta skott i dåliga lägen?
Alltså ungefär som i Linköpings första två matcher...
+1
Kommentera

Sv: Jaha
Anton Rödin hemma å tränar med Brynäs juniorer...
+15
Kommentera

Sv: Jaha
Peja: Hur som helst gillar jag att Tommy fått en bra start på säsongen. Det unnar jag honom och det var nog extra viktigt för honom med lite flyt med tanke på historik.

Men nu tar vi inte den hänsynen och må statistikkurvorna korsas ikväll! :)
+5
Kommentera

Sv: Jaha
Rodrigo: Nej, inte du, men andra... :)

Känns som att man letar fel hos Tommy. Nu när de har vunnit matcher men har halvdan corsi heter det att de säkert kommer falla ihop som ett korthus förr eller senare, eftersom Tommy säkert inte ser lagets brister, typ. Jag tror det är en grov underskattning av Tommys analysförmåga.
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Peja: Har inte analyserat deras spel överhuvudtaget. Bara vad siffrorna säger just nu.
Kommentera

Sv: Jaha
Rodrigo: Jag menar att vinsterna ger Tommy & LHC en positiv känsla och arbetsro. Och att de omständigheterna ger honom bättre förutsättningar att kunna korrigera fel i spelet än vad massa förluster hade gjort. Det tror jag gäller på alla typer av arbetsplatser.

Sedan... Ärligt talat; hur kan någon Brynässupporter tro att den kan göra en bättre analys av LHC:s spel hittills än vad deras tränarteam gör? Skulle tro att de är mycket väl medvetna om bristerna i spelet.
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Peja: Brynäs låg på 48,39% och HV71 51,61%.

Förra säsongens kvartsfinal låg Brynäs på ca 30%, inte så förvånande. Ändå rätt sjukt.

I slutändan är det viktigast att vinna matcher men det vi diskuterar är ju hur man gör det hållbart, i längden. Och hur det kommer att se ut i framtiden. Det här med att man fastnar i botten eller i toppen och att bara självförtroendet av att vinna matcher kommer att räta ut statistiken är väldigt spekulativt. Såklart en del lag ligger i toppen eller botten efter några matcher, och ligger kvar där sen. Men det är ju mest för att det är rätt dåliga eller bra lag. Det är inte så att alla lag underpresterar eller överpresterar i början, många lag ligger på en normal nivå. Mer än sällan finns det dock lag som överpresterar eller underpresterar kraftigt. Efter dessa matcher är LHC ett av dom lagen. 5 matcher är givetvis för lite för att säga hur bra/dåliga LHC egentligen är, det går inte för något lag. MEN det man kan säga är om dom överpresterat eller underpresterat under dessa matcher. Man kan diskutera hur representativa dessa matcher är för deras egentliga kapacitet (inte speciellt skulle jag säga).

Så att sitta som LHC-supporter nu och vara nöjd för " i slutändan är det viktigaste alltid att vinna matcher", ja, då ser man inte hela bilden. Det är inte så enkelt.
+5
Kommentera

Sv: Jaha
Peja: KHK rivstartade iofs med kass corsi för några år sedan och ledde väl serien efter typ 15 omgångar..
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Skrubben: Nu gör du en tidsresa i argumentationen. Det har inte gått 15 omgångar utan bara 4-5.

Men visst, om ett lag skulle vinna de 15 första matcherna i serien tror jag det laget skulle ha goda förutsättningar framöver, oavsett hur deras statistik ser ut. Tvivlar på att du kan hitta exempel som visar det motsatta. Tvivlar också på att du kan hitta ett lag med 15 raka torsk med bra corsi.
Kommentera

Sv: Jaha
Skrubben: Detta är ju obegripligt:

"För att förutsäga hur många poäng man kommer ta efter 15 omgångar, är det bättre att ha bra corsi första 15 omgångarna än att ha tagit mycket poäng under samma period."
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Pettisbif: Håller helt med dig i kedjorna. Kloka tankar där! Skulle gärna se en juniorkedja.
Backparen tycker jag däremot:
Berra - Gunderson (seriens absolut bästa backpar dom alltid tar kloka beslut)
Norin - Andersen
Kilström-Lundgren
Ersson

Bara man låter Lundgren hålla i puck och Kilström bara tänker defensivt. Han är bra utan puck men INTE bra med puck.
Ersson är lite ojämn ännu men en stabil defensiv back som kan gå in och göra ett par bra byten.
Kommentera

Sv: Jaha
Peja: ”Är övertygad om att det hade varit bättre för Brynäs att ha dålig corsi och ligga i toppen än bra corsi och ligga i botten.”

Tidigare säsonger har visat på exakt det motsatta. För att förutsäga hur många poäng man kommer ta efter 15 omgångar, är det bättre att ha bra corsi första 15 omgångarna än att ha tagit mycket poäng under samma period.
+4
Kommentera

Sv: Jaha
Huss: Lite så. Skulle vara intressant att veta om HV hade bättre corsi än Brynäs när de vann guldet, eller för den delen vilket lag som hade bäst corsi den säsongen. Inte för att jag är en motståndare av corsi, men i slutändan är det viktigaste alltid att vinna matcher.
Kommentera

Sv: Jaha
KalleTeodor: Broc Little och Danielsson mållösa efter 5 omgångar, ikväll spräcker Danielsson sin nolla och då vinner vi=)
+2
Kommentera

Sv: Jaha
Skrubben: Så du tror inte att Tommy & LHC kan se brister i deras spel, som t.om supportrar till andra lag kan se?

Utifrån ert statistiska perspektiv kommer det ju att vända för Brynäs om man väljer att nöta på med samma inslagna spår - men Sjödda väljer att INTE göra just detta. Istället vaskar Sjödda om i laget. Vilket är precis sådant som jag menar är konsekvensen av förluster, de leder till minskad arbetsro och får destruktiv effekt på laget.

Är övertygad om att det hade varit bättre för Brynäs att ha dålig corsi och ligga i toppen än bra corsi och ligga i botten. Om du blir fastcementerad i botten kan det bli pannkaka av alltihop och då kommer nog inte statistiken att bli så trevlig läsning heller...
+3
Kommentera

Sv: Jaha
Huss: Jag tror vi tar oss till semi i corsi-slutspelet som drar igång i maj. Har en bra känsla.
+8
Kommentera

Sv: Jaha
Skrubben: "LHC kommer krascha. Läs Tommy Jonsson i tidningen idag. Han är nöjd med resultaten med framhäver också att spelet är riktigt bra. Visar hur dålig koll han har. Deras corsi är ett skämt just nu."
Så det finns en corsitabell och en riktig tabell, frågan är bara vilken som är viktigast att vinna ;-)
+6
Kommentera

Sv: Jaha
Skrubben: Den som lever får se. LHC har i alla fall vad Brynäs saknar, en bra målvakt och offensiv spets.
Kommentera

Sv: Jaha
Peja: Har svårt se att LHC kommer få bättre statistik tack vare deras fina start. Tommy verkar sitta lugnt i båten och är hur nöjd som helst. Det lutar åt en krasch så småningom då man inte uppmärksammar dom allvarliga fel som finns i spelet.
+1
Kommentera

Sv: Jaha
Bra känsla i magen idag. Ikväll vinner vi.
Kommentera

Sv: Jaha
xxx BIF xxx: Är ingen statistisk expert men det låter som att det, enkelt uttryckt, visar hur bra ett lag spelar. Och att teorin är att bra spel lönar sig över tid.

Det är förstås mer sannolikt att du vinner matcher om du spelar bra, men i slutändan tar man hellre orättvisa segrar än orättvisa förluster.

Kolla bara på Brynäs gentemot LHC nu. Det börjar redan infinna sig en stress i Brynäs, som antagligen kommer få negativa konsekvenser på spelet, medan LHC har fått omedelbar harmoni och arbetsro. Det ger LHC bättre förutsättningar att i lugn och ro byggare vidare på sitt spel och därmed få "bättre statistik" framöver.

Hur såg det ut i finalserien mellan Brynäs och HV? Vilka hade bäst corsi?
+2
Kommentera

1910673 · »