Brynäs IF

712591 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1910576

Sv: Jaha
Jag har suttit och tänkt och klurat ang kedjor och backpar.

Varför inte testa Jensen som ytter? Tror man skulle få ut mer då. Han ligger ofta väldigt dåligt i backcheck. Tyvärr.

Sen har jag sett bra tendenser mellan honom och Kousal i spel 5 mot 5 men även i PP. Varför inte sätta in Nicke där med sitt skott. Då tror jag vi har en jäkla vass kedja.

Den andra tänkte jag lite KHK. Rohdin och Kellman känner ju varandra bra och om dom inte spelat ihop under sin tid i KHK så mycket så har dom ju iaf sett rörelsemöntren på varandra under lång period. Rohdin med sitt höger skott och tunga åkstil tillsammans då med Kellman som är bra även han framför kassen och vid sargen. Sätt in vindsnabbe Boqvist med dessa två så har vi en bra 2a.

Tredje så tycker jag att Blomman bör fortsätta som center. Men nu ihop med sin gamla parhäst och BP kamrat Alcén. Som faktiskt inte är helt ovan att måla. Bredvid dessa herrar sätter jag Kristo. Som kommit in lite fel hittills. Men jag tror att med kaptenen i vårt lag och kämpen Alcén så kanske det är lättare att ta rygg och kämpa mera. Sen har jag sett att han har en jävla bra teknik och ett avigt skott som kan komma mer till sin rätt med dessa.

4e sätter jag faktiskt ihop en ren junis kedja. Med Bjurström, Asklöf som center och Westfält som stor tung vinge. Mycket för att det skulle dra mer publik för att se dessa unga lovande spela, lite tuta och köra hockey. Men även för jag minns hur bra Boqvist - Ölund - Asklöf kom in final säsongen och väckte liv i laget då vi hade det tungt. Asken och Wesslan är ändå rätt bra i det defensiva spelet. Och Bjurström tror jag skulle kunna bli lite av en joker med dessa. Dessutom känner alla varandra grymt bra. Tror ingen skulle sakna spelare som typ Mannberg eller Nilsson speciellt mycket.

Forslund får agera 13e forward. Tycker ändå han ligger före Nilsson och framför allt Mannberg. En annan speed än dessa och man ser att han inte är rädd att utmana. Dessutom vass i BP med sin fart.

När vi kommer till backarna så tyckte jag ledarstaben tänkte rätt till en början med att säga på radarparet Gunde - Berra. Men som vanligt när det går lite mot så ändrar Sjödda fortare än fortast.

Varför inte köra dessa?
Gunde - Ersson det paret sätter jag ihop bara för att jag tycker och tror Ersson är värd en RIKTIG chans. Jag ser att han har goda möjligheter att bli en ny Berra light. Med Gunde vid sin sida som hoppas jag på ett mer lugn och bättre självförtroende. Vet ju av egen erfarenhet genom innebandy att om man spelar med en bra och stabil backpartner så spelar man själv bättre och framförallt lugnare. Vilket jag tror Ersson skulle växa enormt utav.

I det andra vill jag ha se Berra ihop med Lundgren. Ett par som jag tror skulle vara extremt svårt för motståndar forwards m att komma in på kassen. Berra kan utveckla sin offensiv på ett bättre sätt också med Lundgren bredvid sig. Det är iaf vad jag tror. Berra är grymt mycket bättre offensiv än vad många tror. Med vasst skott och kyla på blå.

Tredje sätter jag ihop Andersén med Norin. Ett par som spelade ihop nästan varje försäsongs match och gjorde det bra! Tror på detta par. Speciellt efter att Andersén kommit in i SHL spelet mer o mer.

Som sjunde sätter jag faktiskt Kilas. Med den enkla anledningen att JAG tycker han är den som är 7e. Just nu. Visst när det kommer till playoff/in så ska eller bör han spela mera. Men under vanlig serielunk så tycker jag inte han besitter samma egenskaper som dom övriga topp 6. Han ska däremot spela massa BP. Vilket han gör bra! Men lite mer begränsad speltid i spel 5 mot 5 tror jag laget Brynäs bara skulle må bra av spelmässigt.

Henke kan dom lika gärna sälja till Leksand som nån tidigare skrev. Visst jag hade små förhoppningar på Henke innan denna säsong. Men sen Norin visat sej vara bra mycket bättre och stabilare så tycker jag han är helt överflödig. Försök sälj och få lite stasch. Och buda hem antingen Rödin enklare eller nån annan speta lite längre fram under säsongen (likt ikonen).

Tack för mig. Vad tror ni om mina femmor och mitt tänk?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Jaha
Pettisbif: Håller helt med dig i kedjorna. Kloka tankar där! Skulle gärna se en juniorkedja.
Backparen tycker jag däremot:
Berra - Gunderson (seriens absolut bästa backpar dom alltid tar kloka beslut)
Norin - Andersen
Kilström-Lundgren
Ersson

Bara man låter Lundgren hålla i puck och Kilström bara tänker defensivt. Han är bra utan puck men INTE bra med puck.
Ersson är lite ojämn ännu men en stabil defensiv back som kan gå in och göra ett par bra byten.
Kommentera

Sv: Jaha
Pettisbif: Hej, håller med dig om åtminstone 1 - 3 kedjan även om jag hade kvar Jensen som center i kedjan med Kousal, Jensen och Danielsson.

Nu spelade ju Jensen en del med Boqvist förra året och de hade rätt bra kemi så jag antar att det är det som man går på när man sätter ihop dem istället.

Du nämner också ett faktum som ofta kommer bort och det är att Alcén och Blomqvist fungerar väldigt bra tillsammans och brukar generera både chanser och mål. Båda tillhör faktiskt våra bästa målskyttar. Men eftersom båda är så laglojala så används båda lite lägre i hierarkin än vad de kanske egentligen förtjänar.
Kommentera

Sv: Jaha
Pettisbif: Jag har egentligen ingen åsikt om dina kedjor.
Men min tanke är bara.
Sover du aldrig?😀
Jag läste detta 05,30.
Då är inlägget skapat typ 03.00.
Eller jobbar du natt?
Men förslaget är nog bra👍
Kommentera