Brynäs IF

705106 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1912214

Sv: A propósito de nada
Enligt mig är det ENDA kontroversiella med denna sparkning att man gjorde det precis efter en katastrofmatch och där fansen skrek efter Bengtzéns avgång. Det kan uppfattas som att man inte pallade stå emot trycket längre.

Utöver det, är detta inga konstigheter alls. Bengtzéns värvningsstrategi är totalt utdaterad. Det fungerar inte 2018 att värva ett fåtal spetsspelare och sedan fylla ut resten med bredd. Han har även strulat till tränarfrågan rejält sedan Bulan lämnade. Med andra ord är det inte konstigt alls att han inte ingår i framtidsplanerna. Och då är det precis som Campese säger: ”då är det bättre att vi gör förändringen nu, så att nästa sportchef kommer in så snabbt som möjligt för att kunna bygga ett bra lag 19/20”.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Vill passa på att tacka Bengtzén för åren han gett för Brynäs. För den stora passion han visat och att han verkar vara en väldigt trevlig och rejäl person som dessutom var en hårsmån ifrån att ta oss till ett Guld. Respekt!

Sen tycker jag att det är av helt rätt skäl han får gå. Jag har sedan länge efterlyst en klarare strategi eller röd tråd i den verksamhet som bedrivs. Inte ens när rekryteringarna blir bra så tycker jag att magkänsla är rätt metod. Bengtzén har en relativt bra magkänsla, framförallt för gruppdynamiken, men utan seriös kartläggning blir magkänsla ett väldigt trubbigt och spretigt verktyg.

Jag gillar, och har ju även propagerat för, att man bildar en scoutinggrupp. Som jag nu hoppas dels kommer att arbeta med att titta på spelare men som också använder sig av statistiska analyser som hjälpmedel.

Min spontana känsla efter att ha läst intervjun med Campese är, "äntligen"!

Det tråkiga med att arbeta med en strategi är att det tar tid innan resultat kommer. Och strategin kommer att bli utmanad av oss fans, som skriker efter snabba förändringar och spelarköp. Men ska vi bli en klubb som är bra år efter år så är det inte Rödin vi behöver utan en plan som gör så vi förbättrar alla delar av de verksamhet som bedrivs (och kanske Rödin också...).

Jaha, nu ska vi bara vinna mot Skellefteå också. Jag har faktiskt en förvånansvärt nog en ganska god känsla. Den grundar sig på de sista minuterna av förra matchen där man såg flera bra intentioner.
Kommentera