Brynäs IF

713182 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1912267

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Tack SB för ditt lagbygge som kommer leda till allsvenskan.
Att det såg bra ut de sista minutrarna beror troligtvis på att Timrå slappnade av när de ledde med 4-0.
Ett lag som ligger under med 4-0 hemma i mot Timrå kommet knappast rubba Saik.

Ett lag som låg under med 4-0 i mot Timrå håller
inte i Shl.
SB skrev ett tre års kontrakt med Danielsson som var tänkt som en poängspelare han har skrapat ihop exakt 0 poäng.
Kristo är rena dunder succén med 4 poäng.

Tack SB för att du satsat på de tränarna du gjort de har verkligen lyckats med att få lagspelet att fungera.
Backarna som skulle vara lagets styrka och trygghet tja inte ens de spelar något vidare bra och laget läcker som ett såll.

Tack SB för att du värvade en målvakt som är skadad och återigen satsar på Rautio denne gigant i målet åtminstone i hälften av matcherna.
Det löneutrymmet hade inte behövts till en forward.

Kommer verkligen sakna SB som sportchef eller inte....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mitt i glädjen över segern igår vill jag skicka en tanke till Stefan Bengtzén. Jag måste säga att jag tycker han fått oförtjänt hård kritik här. Jag tycker han har gjort mycket bra och jag skulle säga att det funnits lite otur med i bilden. Flera av värvningarna blev så lyckade att de blev svåra att behålla. Bulan och Pudas ville flytta hem, Ikonen (som blev över i annan SHL-klubb) fick kontrakt med Capitals och Palushaj blev extremt dyr.

Bland de värvningar BZ gjorde blev två målkungar i SHL under var sin säsong (Nick Johnson och Kevin Clark) och en sådan som Paille var det knappt någon som trodde på på förhand utom Bengtzén.

Sedan finns det förstås många mindre lyckade värvningar. Precis som det finns för ALLA sportchefer. Och till den här säsongen har det förstås blivit lite knepigt när man utgick från att Bertilsson skulle försvinna och blev kvar och sedan satsade hårt på Palushaj som man inte kunde hålla kvar. Däremot håller jag inte med om kritiken att han värvat breddspelare vars platser skulle kunna tas av juniorer. Jag tycker till exempel att Emil Forslund och Ludvig Nilsson varit bra och att de faktiskt har spetsegenskaper. Emil är alltid ett hot med sin extrema snabbhet och Nilsson är väldigt stark runt sargerna.

Det som blivit fel som det sett ut hittills i år är egentligen bara målskyttet. Danielsson har inte lyckats sätta pucken hittills men sett okej ut i spelet. Danny Kristo däremot ser ärligt talat ut som en typisk amerikansk flopp som inte förberett sig för utmaningen i SHL. Jag hoppas att får göra några mål i nästa match och allt vänder, men jag tror ärligt talat inte han är kvar länge i laget.

Inför säsongen skrev jag ett inlägg Danny Kristo och Rögles nyförvärv Christian Thomas (båda valda i förstarundan och sedan trejdade mot varandra) och undrade vem som skulle lyckas bäst. Intressant nog har Christian Thomas inte heller lyckats spräcka målnollan och jag vet inte om jag såg till honom överhuvudtaget i vår match mot Rögle. Det visar återigen hur svårt det är med nordamerikaner, oavsett hur grymma stats de har från AHL.

Avslutningsvis vill jag också säga att jag faktiskt tror på att det här inte bara har med det sportsliga att göra. Jag tror det finns en krock mellan Bengtzén som har en lite bufflig attityd och vill spela "gritty" och ha Bofors-anda och Brynäs satsning på egna talanger och fair play. Och jag tror man är missnöjda med att många Brynäs-produkter gör succé i andra lag än i Brynäs. Vilket är fullt förståeligt, men det betyder inte att Bengtzén inte är en väldigt kompentent sportchef. Och de Brynäs-fans som tror att man nu kommer att få en sportchef som bara gör succényförvärv kommer man att bli gruvligt besvikna, det är en sak som är säker.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Bitterhet är ett långsamt dödande gift sa Nelson Mandela...

Tänk att vi slog SAIK genom en strålande genomförd match. Härligt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Haha, så sjukt onödigt.
Kommentera