Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1912577

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Riktigt skönt med 3 poäng. Stabilt försvarsspel och bättre anfallsspel än vanligt. Tycker killar som Kristo och Danielsson blir allt bättre rent spelmässigt och med intensiva träningar kan de säkert steppa upp än mer efter uppehållet. Också intressant att se hur Brynäs rutinerade backuppsättning spelade just rutinerat; det såg stabilt och disciplinerat ut. Lundgren mfl drar inte på sig onödiga utvisningar på samma sätt som orutinerade backar tenderar att göra. Sedan är inte dynamiken perfekt i backuppsättningen, men ikväll såg vi fördelarna med den här typen av uppsättning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Peja: Hej, en rakt igenom gedigen hockeymatch mot ett bra lag. Vår första match där vi inte gav motståndarna en mängd skottläge i slottet (jo vi gjorde det faktiskt även mot Rögle men där saknas (oxå) målgörare). Nu får vi hoppas att vi kan vara konsistenta i spelet och spela detta spel i flera matcher i rad.

Överlag en riktigt bra insats av backarna där jag vill lyfta fram Kilas som spelade med en otrolig pondus även i det offensiva spelet.

Sen håller jag med flera som lyfter fram backcheck från forwards som en faktor till ett bättre försvarsspel. Det gör att backarna inte sjunker ner i försvarsspelet och är en nyckel till att inte ge upp chanser i bra lägen. Här måste man lyfta fram Forslund som är underbar att se i sin backcheck. Kul att han dessutom fick göra mål och assist. Kanske har han rätt Sjödin ”det börjar med defensiven…”. En annan spelare som sett bra ut och varit mer aktiv de sista två matcherna är Rhodin som verkligen använder sin fart och intensitet till att skapa lägen. Blomqvist visade sina ledaregenskaper och även om det inte blev något mål så visade han hela tiden vägen med ett kolossalt arbete.

Att Boqvist stänkte dit ett klockrent skott i pp kan visa sig vara avgörande för att även få igång Danielsson (och Boqvist förstås). Boqvist måste vara ett hot i den positionen och det gör det svårare att markera bort t ex Danielsson. Förresten är det nog rätt skönt för Nicklas att ha fått sin första poäng.

Min känsla är att detta var matchen som ändade årets ökenvandring. Hur långt upp i tabellen vi kan gå återstår att se men det är uppåt vi ska.
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Peja: Är av uppfattningen att backarnas nivåhöjning idag beror på forwards. Ett helt annat defensivt fokus, mindre tjuvande gjorde att man jobbade ihop som en enhet över isen. Det var inte lika spretigt...
Kommentera

Sv: Matchtråd säsongen 2018 - 2019
Skönt med seger och en välförtjänad sådan också. Men här har vi varit förut. Nu är det prestationen i de kommande 2-3 matcherna som räknas. Så många gånger har en bra insats följts av ett flertal usla. Nu är det upp till bevis för det här laget.
Kommentera