Brynäs IF

715370 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1913437

Sv: A propósito de nada
mk: intressant resonemang ifrån Alcéns egna erfarenheter att komma upp som junior. Att inte få någon egen roll utan att åka ut och in under 2-3 år hämmar utvecklingen. Jag tänker på Bjurström och Westfält och till viss del Asklöf och Ersson. Sundlövs tänk att ge juniorerna en given plats i truppen kontra Bengtzén breda forwardssida med väldigt många spelare som konkurrerar i 3-4:e kedjorna. Jag tror Sundlöv gjorde helt rätt, man kan inte förvänta sig att Bjurström ska konkurrera ut Ludvig Nilsson (t.ex), dock kan man vara säker på att högsta nivån och potentialen i Bjurström är mycket större och med förtroende och stabilitet kommer det snabbare.

Jag gillar verkligen Alcén, väldigt stort Brynäshjärta. När Brynäs går tungt som den här hösten kan vi nog inte överskatta betydelsen av spelare som Alcén, Blomqvist och Bertilsson.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Sundlövs tänk var som jag minns det att en kedja skulle bestå av juniorer men när BZ kom in så ville han göra laget starkare genom att inte ge juniorer en gratisplats. Han ville skapa en konkurrenssituation mellan juniorer och seniorer för att ge laget en starkare bredd.
Tyvärr så har det ju visat sig att juniorerna inte klarat konkurrensen med de mer erfarna före detta allsvenska spelarna så bra.
Visst, bredden kanske blir starkare i laget men de juniorer som nu inte tar plats måste ju tas om hand, det måste finnas en plan för hur de skall utvecklas och tas hand om och här anser jag att det brustit under BZs tid.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Mä jag tänkte oxå på det resonemanget.
Den spelades in strax innan starten. Nu när man har facit, undrar vad dom tänker egentligen om ledarskapet i föreningen.
Ganska säker på att en sån som Alcén saknar Sundlövs stil. Även om han inte fick fortsatt av MS.
Kommentera