Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1913544

Sv: A propósito de nada
Zzz: Sundlövs tänk var som jag minns det att en kedja skulle bestå av juniorer men när BZ kom in så ville han göra laget starkare genom att inte ge juniorer en gratisplats. Han ville skapa en konkurrenssituation mellan juniorer och seniorer för att ge laget en starkare bredd.
Tyvärr så har det ju visat sig att juniorerna inte klarat konkurrensen med de mer erfarna före detta allsvenska spelarna så bra.
Visst, bredden kanske blir starkare i laget men de juniorer som nu inte tar plats måste ju tas om hand, det måste finnas en plan för hur de skall utvecklas och tas hand om och här anser jag att det brustit under BZs tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Fast situationen (SB/sundlöv) utgör ju egentligen ingen skillnad för en enskild junis då de i båda situationerna konkurrerar med "spelare" om plats i laget.
Jag gillar idén att låta junisar fylla ut truppen och inte värva upp laget med en stor bredd som tar kulor från spetsen - säger inget annat. Men jag ser ingen fördel med att "ge" junisar 4de kedjan, 3dhe spaden och 7de back positionen bara för att utveckla dem.

För problemet är ändå att varje år blir fler antal junisar seniorer än vi vikt platser till i laget a la sundlöv.
och dessa behöver speltid.
Ska då en 17, 18åring konkurrera om dessa platser också, på bekostnad av en 19åring just för att de är bättre? Eller inte för att man måste ge 19åringarna speltiden för deras utveckling?
Om de inte håller måttet för shl - ännu?
Se på manne mattisson som var j20 bäste målgörare i hans sista säsong i Bif och 2de poänggörare. Vart skulle han gå i sundlövstänket, och ev. på vems av nuvarande junisarna bekostnad .

Nä jag tror på att man värvar ett Bif-lag utifrån vem som kan få jobbet gjort. Men att man låter junisar konkurrera in sig (dvs de är 13 forward/utanför laget) tills de bevisligen håller shl-nivå. Först då blir de ord. i truppen nästföljande år i 4de, 7back, 3spaden (vill ha 2 målvakter som håller bra % jag)
Annars måste man titta mer på utlåningsplatser i HA.
Att genom någon junisplan alltid viga platser i laget är inge bättre än att värva upp ett lag med bredd som SB.
Kommentera