Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1926434

Sv: A propósito de nada
cdsuede: Bara att kolla på NHL med sina öppna löner för att se att vissa så kallade branschfolk ofta gör riktigt usla beslut. Hade man sett hur vissa spelare tjänar i SHL så hade man nog också tyckt att många sportchefer alltför ofta gör rätt dumma felbeslut.

Finns ett härligt exempel rätt nyligen på inkompetens i NHL, Karl Alzner skrev på ett dyrt kontrakt med Montreal till 21/22 inför förra säsongen. Efter åtta matcher denna säsong hamnade han på waivers och har nu blivit nedskickad till AHL. Montreals GM skrev alltså på ett kontrakt på 5 år med en cap hit på 4,6 miljoner för att bara en säsong efteråt inse misstaget och nu är alla dom pengarna bortslösade med 4 år kvar av kontraktet. Sådant här händer förvånansvärt ofta i NHL, en liga som givetvis har högre standard på så kallat branschfolk. Skrattretande inkompetens. Och vi ska sitta och tro att sportchefer i SHL då alltid vet bäst och alltid har stenkoll på vad dom faktiskt håller på med?

Sportcheferna är inte vetenskapsmän som går in och ser på allt rationellt och uträknat utan mycket är nog ren magkänsla. Eller ska vi tro att Bengtzén var ett hockeygeni som tog oss till final 16/17 när han sedan inte hade någon speciell röd tråd i arbetet alls? Eller var Sundlöv geniet som hade endast en framgångsrik säsong här som sportchef och efteråt inte alls lyckades bygga vidare på det? Har Sundlöv ens gjort något speciellt imponerande jobb i Karlskrona eller Modo?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Hur ställer Brynäs upp ikväll ? Vilka spelar ?
Kommentera