Brynäs IF

713983 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1936656

Sv: A propósito de nada
Huge: Du tycker tacklingen är klumpig, onödig, går direkt mot huvud och att straffet 5 matcher står i proportion till handlingen. Du tycker också uttalandet är onödigt och klumpigt.

Jag tycker uttalandet är briljant som sagt och dessutom befriat från sedvanliga klyschor. Tacklingen går tydligt mot axel direkt för att sedan också träffa huvud. En tvåminutare tycker jag helt ärligt hade varit på sin plats. Westerholm blev ju heller inte skadad och uppsåtet var ju med all önskvärd tydlighet inte att skada....

Vi tycker så olika om dessa saker som man överhuvudtaget kan. Nästan lustigt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Fast att Westerholm inte eller kanske inte fick hjärnskakning påverkar ju inte bedömningen. (Symptomen kan komma långt senare) Som med Kousal t.ex.

Utan det är hur pass stor skaderisken anses att vara utifrån hur sen/respektlös (blindeside) som avgör bedömningen i sin helhet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Om inte Westerholm hade förstärkt situationen så mkt så hade detta inte blivit något överhuvudtaget.

Sedan så tycker jag hans uttalande är på sin plats. När man känner att straffet är helt uppåt väggarna så är det ett friskhetstecken att man reagerar. Att man inte bara accepterar saker och går vidare.

Dackells uttalande var också briljant.
Tycker det är bra att vi visar lite attityd.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: 2-3 matcher på sin höjd.
Det är ju att tacklingen kommer från blindeside som är upphovet att detta blev en granskning överhuvudtaget. Samt misstänkt checking to the head såklart.

Håller med om att tacklingen först tar axel mot axel och att den sekundära träffen blir huvudet på grund av att Westerholm är låg.

Hade dom bara dömt för respektlös blindeside tackling så hade straffet kanske hamnat på 2-3 matcher avstängning.

Nu anser ju tydligen disciplinnämnden att första kontakt är mot huvudet och väljer då troligen ett hårdare straff, tyvärr.
Kommentera