Brynäs IF

710701 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1950805

Sv: A propósito de nada
Vågar man jämföra med NHL så tycker jag den största skillnaden är att man där nästan till varje pris inte ger bort puckinnehavet frivilligt. De lag i SHL som tillämpar det (och har spelarmaterialet för det) i största möjliga mån är de som är mest framgångsrika, enligt min uppfattning. Det gör ont i mig när jag ser hur många misstag Brynäs gör med pucken, eller frivilligt ger bort den, i byte efter byte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
honken21: Framför allt Rohdin har en förmåga att åka in i offensiv zon och passa snett bakåt till ingen alls varvid motståndaren tar pucken och startar ett anfall. Förstår inte hur detta kan få fortgå. Är de inte bättre samspelade så kan han väl titta innan han passar till tomma intet. På den positiva sidan: Jag har länge varit kritisk mot Rautio men han är väl en av de få som lyft sig en aning när han fått bättre sällskap på målvaktssidan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Det jag saknar är ambitionen att ta sig in mot målet. Hur många gånger har man inte sett en Brynäsare med pucken bakom mål,och inte en enda spelare i närheten av målet att kunna passa.

Jag tänkte för mig själv igår, hur många avslut kommer "inte" från blå eller utifrån?
5 skott från skottsektorn på hela matchen.

Örebro hade 26 från skottsektorn.
Tycker att det bör gå att förbättra den aspekten att komma närmare mål oavsett om det är mycket spelare borta.

Man behöver våga gå på mål mer. Oavsett om man blir mer sårbar för kontringar, så är det nödvändigt för att få hetare målchanser än skott från blå.
Kommentera