Brynäs IF

712889 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1976576

Sv: A propósito de nada
Nu är det igång igen vinklingen att det är kommunen som helt finansierar de reklamfria tröjorna. Men de bidrar ju som mest med en femtedel till att tröjorna är reklamfria. Det de främst "köper" som en huvudparter är ju inflytande över vad "En bra start" ska syssla med. Så om kommunen inte är med. Och en annan huvudparter går in. Då kan ju de komma överrens om att färre aktiviteter ska ske i Gävle, och fler i typ Sandviken eller Hälsingland.

Det verkar vara de mörkblåbruna som är mest emot.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Enaranger:
Men de pengar som skulle redovisas tillbaka till kommunen, när detta ifrågasättande drogs igång första gången, tog ju hela kostnaden för tröjorna för kommunslanten.
Det taktiska i detta var att det var fasta kostnader att köpa tröjorna och bara kommunen som krävde redovisning, därför lades hela posten där så gjorde Bif vad de ville med resten av intäckterna utan redovisningskrav utöver den vanliga bokföringen.
Summan av detta blev att en stor del av kommunpengen faktiskt gick till tröjor.
Kan ju vara så att Bif hade svårt redovisa användningen av pengar till riktig konkret stödverksamhet i kommunen som det var tänkt att avsättas till från kommunens sida.
Personligen anser jag debatten då var väldigt relevant!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Enaranger: De flesta lokalpolitiker verkar tycka att En Bra Start är bra i sig, men de tror att pengarna som kommunen lägger på det skulle kunna utnyttjas bättre om man la de på annat. Om man tar av Brynäs-glasögonen för en sekund inser man snabbt att det är en rimlig åsikt...
Kommentera