Brynäs IF

713577 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1978185

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: Vad tror du Cmore tjänar mest på?
Att låta fans bara få betala för sitt lags matcher eller att man måste betala för alla matcher?
Men du kanske tycker den spanska modellen i fotboll är rättvis, Barca och Real får typ 50% av tv avtalet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
nils: Det finns många olika varianter för hur upplägget skulle kunna vara. Att alla får lika mycket ser jag som den sämsta, inte minst eftersom små parasitföreningar inte har något incitament att växa utanför den egna orten. Att växa på orten är förstås viktigt för att få folk till matcherna. Tror det nuvarande upplägget är destruktivt för hockeyns tillväxt.

Man skulle också kunna tänka sig t.ex ett upplägg där man betalar för alla matcher, men 'flaggar' en klubb som favoritklubb vid teckningen av abonemanget, och att den klubben får t.ex 50% av intäkten som just den personen inbringar. Dvs blir ingen helt utan pengar men de som har flest supportrar kommer få en större del av kakan.

Apropå vad cmore tjänar på, så skulle jag tro att dom tjänar mest pengarn är dom populära föreningarna går som bäst. Det är antagligen mycket bättre för cmore om Djurgården toppar SHL än om Oskarshamn gör det. Det värsta som kan hända som SHL-rättighetsinnehavare är nog om de största föreningarna skulle bli degraderade, då tappar man mycket av produkten som folk betalar för att se.
Låst ämne