Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1993861

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Jeppe B på läktaren i nattens torsk mot Oilers med 4-3 . Bra utveckling på läktaren, kanske inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Detta Brynäslags verkliga TEST kommmer först när Sundkvist fått sparken - för sparken kommer han få förr eller senare. Dessvärre skyddas Magnus av sitt nyskrivna 2+1 års kontrakt, samt att ledningen satt ENORM prestige i att satsa på honom. Lägg därtill Brynäs rykte om att allt för snabbt sparka tränare och vi befinner oss i en bekymmersam situation där Sundkvist kan få behålla sitt jobb betydligt längre än vad som är motiverat.

Sedan Brynäs började förhandla om Sundkvist nya kontrakt i början av januari har Magnus mäktat med 3 segrar på 17 matcher. Vi kan försöka ursäkta honom på alla sätt och vis, men faktum kvarstår att det är under all kritik. Magnus lyckades rida på den boost som en ny tränare alltid ger några matcher, och sedan dess har det varit genomgående uselt och panikslaget.

Avslutningen av förra säsongen var en även med Brynäsmått en EPISK kollaps där Sundkvists lag lyckades hitta nya sätt att förlora varje kväll och otroligt nog lyckades missa PLAY-IN trots att de övriga konkurrenta knappt vann överhuvudtaget på månader. Sundkvist visade sig inte ha några som helst redskap för att stoppa raset ifjol, varför är folk övertygade om att han ska ro det i hamn nu?

Anställningen av Sundkvist som var och är helt obeprövad på SHL-nivå var en dumdristig chansning - att sedan befodra en EXTREMT ORUTINERAD assisterande tränare och ge denne ett långtidskontrakt är ytterligare ett obegripligt val.

Med det sagt lägger jag inte all skuld på Sundkvist, spelarna har också ett ansvar, men det står klart att de inte har något förtroende för Sundkvist och frågan är om Magnus någonsin lyckats nå fram till spelartruppen med någon spelplan? Resultaten talar emot.

Det är bara att hoppas att ledningen sätter sin stolthet åt sidan innan det för sent. Tills dess Sundkvists entledigats är detaljanalyser av spelarprestationer onödiga då det råder spelsystemfel, förtroendebrist, kaos och letargi i spelartruppen.

Avslutar med en bekännelse: När förlängningen av Sundkvists kontrakt gjordes ifjol tappade jag för första gången i hela mitt liv intresset för Brynäs matcher. Beslutet kändes så totalt felaktigt och verklighetsfrånvänt att jag knappt kunde förmå mig att se matcherna längre. Inte för att jag endast stöttar Brynäs när det går bra - utan för att Sundkvists belönats med ett långtidskontrakt efter att ha bjudit på Brynäs tråkigaste och dessutom resultatsmässigt sämsta hockey någonsin. Det rimmade inte alls ihop med ambitionen att bjuda på roligare hockey i Gavlerinken och etablering i topp av SHL framledes osv.

OBS. Inget personligt mot Sundkvist alls, bara kritik mot hans tränargärning.

Önskar samtliga Brynäsare en trevlig helg och förtröstan i dessa bistra tider! Tack.
Kommentera