Brynäs IF

713994 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1993865

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Lesky:
Går inte att göra underverk med dagens spelarmaterial. Den personen är inte född ännu som skulle kunna åstdkomma något av Brynäs medelmåttor.
Vi har AS-spelar och avdankade/mätta spelare som varit ute i världen och nu/då vid kontraktskrivandet med Brynäs såg en bekväm reträttplats, se exempelvis Anderzen och dennes 10-kilos övervikt förra säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Visst saknas det lite spets men vi är mycket bättre än vad vi visar upp just nu.
En grundförutsättning är bra ledarskap.
En bra ledare står upp för sina medarbetare och hanterar eventuella problem internt. Ledaren ska skapa en vi-känsla och samhörighet. Inte prata om medarbetarna som "Dom" och speciellt inte inför TV kameran. Ledaren försvarar sina medarbetare på samma sätt som man försvarar sina barn fast de gör fel ibland. MS har nu, i TV, sagt flera gånger att spelarna gör ett dåligt jobb. "DOM måste hoppa i utrustningen", "DOM måste visa stake", "DOM kan inte åka och gömma sig". MS ställ "varför då"-frågan till dig själv några gånger innan du ger dig på spelarna i offentlighet.

MS måste gå till botten med varför spelarna inte vågar spela hockey. Det kommer med största sannolikhet resultera i att MS behöver kolla sig själv i spegeln och fundera över varför spelarna inte vågar spela den hockey som vi alla tror att de kan. Kollar man på Rödin, för att ta ett exempel, de senaste matcherna så är det en helt annan spelare än under de första matcherna. Han håller inte i pucken på samma sätt. Varför? Har han på 2 veckor tappat sitt kunnande? Knappast troligt, har han tappat lite självförtroende? Mer troligt. Det är troligen den spelare i laget som har mest press på sig av alla. Han är den som ska leda laget och har han inte support i form av bra ledarskap så blir det tufft. Rödin vet såklart att han är en bärande spelare och då måste det svida när en ledare uttrycker sig klumpigt i TV och tidning i match efter match.
Det är svårt att avgöra om MS är en bra ledare eller inte då man bara har tillgång till fragment av vad som sägs under en dag men utifrån det lilla vi utomstående kan se är jag väldigt tveksam.
Det här handlar om grundläggande ledarskap och har inget med hans hockeykunnande eller den svaga statistik vi haft under MS ledning att göra. Det är en annan historia. Men vem vet, det kanske kan finnas en koppling här :)
Kommentera