Brynäs IF

545964 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #1998037

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Skrubben: Grymt att se dina inlägg! Håller med dig fullt ut!
En sak som jag reagerade lite på igår som du också nämner.
I andra och tredje perioden hade vi precis haft inne våran andrakedja efter att vår förstalina varit inne. Då blev det tekning i offensiv zon och powerbreak.

Då har jag så jäkla svårt att förstå varför MS inte sätter in vår förstafemma på en offensiv tekning när de trots allt vilat hela andrakedjans byte samt hela powerbreaket. Det är ju knappast så att de går in och lirar i en minut.

Tycker i många lägen igår att MS har chansen att lira förstafemman klart oftare och framförallt i offensiv zon.
Är ganska övertygad om att detta är en liten, liten detalj som kan göra att Rödin, Scott & JD kan komma igång på allvar.
Räcker med att titta igår hur ofta vid offensiva tekningar som Abbott sätter in Everbergs kedja.
Han spelade en hel del med kedjorna likt 1-2-3 sen körde han återigen första dvs 1-2-3-4.. Att fjärde mest var inne på en hel del "stödbyten".

Exakt samma sak har jag sett i Frölunda, kanske inte att de lirat så som ovan, men väldigt ofta vid offensiva tekningar så går förstakedjan in OM de vilat tillräckligt länge som kanske behövs.
+7
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Kan inte sluta kolla på målsekvensen i ÖT igår, satans så underbar på propp på Curran och sen ett riktigt godismål från Rödin! Scott var utan tvekan en av segerorganisatörerna igår tsm med Ersson.
+11
Kommentera