Brynäs IF

545693 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #1998014

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Kvällens corsi. Tredjekedjan var väldigt drivande idag.

Sen angående vår förstakedja. Jag tror inte att dom flesta förstår hur bra den kedjan är. Läste på hockeynews idag att Rödin och Scott har bäst overall corsi i hela SHL. Och då har dom bara 33% offensiva zonstarter. Alltså det är helt sinnessjukt vad den linan driver spelet åt oss. Det har gått troll i målskyttet för dom, en självförtroendegrej som kommer släppa med tiden. Fortsätter dom med liknande siffror resten av säsongen är det en av ligans bästa kedjor. Inget snack om det. Pratet om att Rödin varit dålig och att man ska rycka bort C:et är verkligen så okunnigt det kan bli. Man ska kräva mer av honom i PP och total poängproduktion. Men det är inte så att han varit klappkass vilket det låtit på vissa.
+26
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Skrubben: Bra inlägg och jag vill INTE att Rödin ska förlora sin kaptensroll men kan dock konstatera att den som tyckte så gjorde det för att släppa lite på trycket för att få igång självförtroende och målproduktion. Inte en helt vansinnig ståndpunkt men som sagt inte vad jag vill. Tror också att det kommer att släppa för Rödin och då blir det värdefullt att C:et sitter på hans tröja. Sen är jag väldigt imponerad av Scotts spel. Vilket ansvar han tar och så många små dueller han vinner och skapar isyta offensivt.
För egen del så tycker jag nog att det är dags att man byter ut Descheneau, som jag tycker försöker men inte får till det. Ta in Molin eller Danielsson istället. Nu antar jag att man vill spela honom högt upp i hierarkin för att verkligen ge honom chansen och om han inte tar den inom kort så blir han nog trejdad för båda parters skull.
+1
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Skrubben: Grymt att se dina inlägg! Håller med dig fullt ut!
En sak som jag reagerade lite på igår som du också nämner.
I andra och tredje perioden hade vi precis haft inne våran andrakedja efter att vår förstalina varit inne. Då blev det tekning i offensiv zon och powerbreak.

Då har jag så jäkla svårt att förstå varför MS inte sätter in vår förstafemma på en offensiv tekning när de trots allt vilat hela andrakedjans byte samt hela powerbreaket. Det är ju knappast så att de går in och lirar i en minut.

Tycker i många lägen igår att MS har chansen att lira förstafemman klart oftare och framförallt i offensiv zon.
Är ganska övertygad om att detta är en liten, liten detalj som kan göra att Rödin, Scott & JD kan komma igång på allvar.
Räcker med att titta igår hur ofta vid offensiva tekningar som Abbott sätter in Everbergs kedja.
Han spelade en hel del med kedjorna likt 1-2-3 sen körde han återigen första dvs 1-2-3-4.. Att fjärde mest var inne på en hel del "stödbyten".

Exakt samma sak har jag sett i Frölunda, kanske inte att de lirat så som ovan, men väldigt ofta vid offensiva tekningar så går förstakedjan in OM de vilat tillräckligt länge som kanske behövs.
+7
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Skrubben: Var hittar du statistik över zonstarter?
+1
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Rögle BK 2019-10-24
Skrubben: Kul att du skriver skrubben. Saknar dina konstruktiva och vettiga inlägg ibland. Du håller en hög nivå. 👍
+8
Kommentera