Brynäs IF

712194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1999473

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Äganderätt? Alltså Jesper har skrivit på ett kontrakt av egen fri vilja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: naturligtvis, men systemet är kritiserat genom åren eftersom det sker en draft där NHL-lagen väljer vem de vill utan att betala en krona.

Sen plockar miljardklubbarna över spelare från SHL-lag och placerar dem i sina farmarlag. Det här är alltså NHL-lag med näst intill obegränsade ekonomiska resurser. Vad får då Modo, Brynäs, Leksand osv i utbyte? En symbolisk summa på någon miljon som inte på långa vägar täcker de kostnader som ungdomsorganisationer kostar.

Tackar Boqvist nej till att åka över till AHL tar de antagligen bara in någon annan istället. Eftersom Boqvist blev draftad av NJ så får han inte heller skriva på för en annan klubb som garanterar en NHL-plats för honom. För han ägs av NJ tills det att han är typ 22. Det kan alltså förstöra hans chanser att spela i NHL.

Brynäs och Boqvist hamnar i en beroendeställning där NHL dikterar villkoren till 100%.

Min åsikt är att detta är galenskap. Du får naturligtvis vara av annan åsikt, men påstå inte att det är så svart/vitt att det inte finns underliggande kritik över systemet.

Det här är också anledningen till att Hockeyn - till skillnad mot fotbollen - har ett system där ungdomsverksamhet och talangutveckling inte genererat i långsiktiga ekonomiska framgångar i svensk hockey. Klubbar planerar sina lag, och vips så är 2 nyckelspelare i Hartford Wolfpacks istället för i Brynäs förstakedja.

Det här är varför klubbar som knappt producerat en NHL-spelare genom åren kan vara en maktfaktor i svensk hockey (Växjö) samtidigt som talangfabriker huserar i allsvenskan eller är i botten av SHL (Modo, Leksand, Brynäs)

Skulle Brynäs få ersättning som motsvarar marknadsvärde för Bäckis, Silfverberg, Järnkrok, Lindholm, Lindblom, bröderna Boqvist och Djoos m.fl. hade läget varit annorlunda för oss Brynäsare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Sant.
Jag förstår faktiskt inte ilskan över NJD:s agerande.
Det är väl inte de som bestämmer bara?
JB har väl lite att säga till om oxå?

Om nu NJD vill ha han kvar i NA för att man anser att det gynnar Jesper i längden så , vad är konstigt?
Jag tror att Jesper anser det gynnar att träna med läget och har fått från ledningen att han kommer att spela.
Sen hur mycket? Ja det vet vi ju inte.

Men fortfarande så " ägs" ju JB av NJD.
Oavsett vad vi tycker om det.
Hade JB vart längre ifrån start så hade han säkert åkt hem. Men nu är han ju i laget och räknar nog med att ta detta som ett läroår.
På samma sätt som Oskar Lindblom tog nästan 2år? i Ahl.

Men nu sopar vi banan med hökarna ikväll💪💪
Kommentera