Brynäs IF

705114 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1999921

Sv: En utläggning om att Brynäs IF behöver förändra ledarstaben
Är så jäkla kluven till hela Sundqvist-situationen.
Jag inser nog som alla andra (förutom Huge) att vi behöver göra en ändring, men dessvärre har jag en känsla att OM man plockar bort Sundqvist så blir Molin headcoach. Frågan är om det är bättre eller sämre.

Sen som jag nämnt 200 gånger tidigare. Att man dels inte ersatte varken Gunderson eller Bertilsson även om vi har Sigalet som då skulle ersätta Bertil kommer stå oss otroligt dyrt under hela säsongen.
Sen är det självklart inte bara framåt eller bakåt en back ska vara bra, det är ju otroligt många tekniska parametrar som gör att man blir en bra back. Allt från små detaljer till stora.
Jag kanske svär i kyrkan för vissa nu men jag tycker att Norin, Lundgren, Lindelöf men även Ingman i stora drag inte har de kvaliteer som ett lag av våra mål (SM-Guld inom tre år) ska ha.
Ingman tex var väl bra i början på säsongen, men jösses vad den killen sprider puckar. Missar otroligt mycket i egen zon. Sen klart att han emellanåt blixtrar till. Men i det stora hela tycker jag inte att han håller.
Lindelöf är ju tyvärr bara en stor parodi. Här fattar jag verkligen ingenting hur scoutingen har gått till. Det här måste man ha sett att de skulle komma att bli så.

Till forwardssidan så tycker jag precis som vid senaste gånger Nicky spelade med Rödin och Scott att den kedjan blir klart sämre med Nicky. Drömmen hade varit att få in en spetsspelare till här. Varför inte testa en Brodecki tex?
Andrakedjan blev ju direkt usel så fort Zäta kom in, och här är också ett tydligt exempel på att han inte har de kvaliteer som behövs framförallt i 5vs5. Har ytterst svårt att tro att han spelar säsongen ut i Brynäs.

Tredjekedjan tycker jag är vår klart bästa idag. Tycker dom gör en bra match.
Mannberg måste jag ge ett extra plus till. Är nog den bästa spelaren förutom Rödin & Scott på att ligga rätt i banan och komma rätt i sin press. Tycker han gjort det bra.

Fjärdekedjan är också den en enda stor parodi. Den här kedjan fungerar inte överhuvudtaget. Här skulle jag dock vilja säga att ingen av de tre spelarna är spelare som är "värdelösa". Däremot fungerar inte dessa tre som en enhet ihop. Allra minst Blomqvist som helt blir lidande av de andra två.

Nej, för mig personligen så finns det två saker som måste hända omgående annars är säsongen totalkörd (många säger att den redan är det).
MS måste nog tyvärr (ekonomiskt) bort.
DOCK vill jag inte ha Molin som HC. Anser att vi måste ha in en erkänt duktig coach utifrån.
Sen måste vi ha in minst en spetsback. Offensivt lagd. En ny Gunderson. Jag pallar knappt ens prata om det längre, men det genomsyrar både defensiven men framförallt offensivt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En utläggning om att Brynäs IF behöver förändra ledarstaben
mattiask: Varifrån har du fått uppfattningen att jag inte vill se nån förändring?
I längden ska en ny tränare in, att byta idag är ingen lösning. Det handlar som du säger om materialet, för många nya spelare har överskattats och ännu inte infriat förväntningarna.
En stabil defensiv back (märktes igår hur mkt ex Andersen saknades i det förväntade matchscenariot med mer kamp mellan två stukade lag än skönspel).
Plus en tung och för motståndarna jobbig forward att möta.
Trots att Malmö är bättre över 60min är vi ändå med fram till 2-3 och är på vippen att kvittera men gör sen för enkla misstag och matchen är körd.
Ojämnhet över tid och även i majoriteten av våra matcher fäller oss, för mkt höga toppar och djupa dalar. Tyvärr.
Blir en säsong där det nog gäller att undvika kvalspel och sen bygga vidare på en ny tränare och nya spelare när flera kontrakt går ut nästa säsong.
Kommentera

Sv: En utläggning om att Brynäs IF behöver förändra ledarstaben
mattiask:
Norin, Lundgren, Lindelöf och Ingman ????

VIK Hockey förlänger med Alexander Lindelöf
Publicerad: 1 år sedan


VIK Hockey har förlängt med den 21-årige backen Alexander Lindelöf. Den egna produkten Lindelöf har skrivit på för ett år till i den gulsvarta tröjan. Alexander stod under den gångna säsongen för 26 poäng och +20 i plus-/minusstatistiken.

Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar:
- Det ska bli kul att jobba vidare med "Alex". En spännande spelare med stor utvecklingspotential. Han har ett otroligt bra spelsinne, är en bra passningsspelare och har bra blick för spelet.
- Jag tror hockeyn i Hockeyallsvenskan passar honom bättre än den i Hockeyettan, som är lite fladdrig och flängig. Alex har under säsongen som gått lärt sig mer att värdera spelet, när man kan spela enkelt och vara kyligare med pucken. Det är de delarna vi ser att vi ska fortsätta jobba med. Att det enkla kan vara det bästa, man behöver inte alltid leta ett avgörande alternativ, vi ska även jobba lite med explosivitet och snabbare fötter. Samtidigt är det kul med spelare som vill ha mycket puck och inte blir stressade av det. Han är väldigt bekväm med puck och det ska vi byggare vidare på. Alex har också ett bra skott som jag skulle vilja få till ännu mer med nästa år, få fram det än mer i matchsituationer.
Kommentera

Sv: En utläggning om att Brynäs IF behöver förändra ledarstaben
mattiask:
Lindelöf den äldre spelar "fotboll" i Manchester United, vilket gjorde lillebror till en toppvärvning för Brynäs..
Kommentera