Brynäs IF

714048 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2001366

Sv: A propósito de nada
Peja: Men i Allsvenskan skulle vi äntligen vara favoriter. Vinstchans i varje match! Är det värre än de tre senaste säsongerna?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Vet inte det jag, vi tycks inte kunna slå allsvenska lag som spelar i SHL heller (OIK).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson:
Nja blir det så? Jo kanske.

Campese inser iaf att han för andra året i rad inte kommer nå målen i 3årsplanen och avgår.
Styrelsen tillsätter en rekryteringskommitté bestående av Jürgen Lorenz.
Erika G kliver lätt in i denna tunga post som ny klubbdirektör efter att styrelseordf Lorenz tackat rykryteringskommittén för deras gedigna förarbete att komma fram med detta namn helt ur det blå. Hennes arbete med damlaget har dock betalat sig.
Arbetet med det nya ha-laget börjar lite knackigt.
De flesta bryter sina kontrakt eller får dem brutna pga att deras enskilda löner knäcker BIFs ha-budget.
Blomman får tillbaka ”C”et och flankeras av alcen och Zetterberg i 2dra.
Solem asklöf westfält avancerar till 3dje linan.
In värvar firma Dackell/Sundlöv årets poängkungar från div1 till första linan, efter använt varje yrkesknep&hemlighet de besitter, och Ove Molin växlar upp till 1an från start.
Dacke måste ta in en utom-europé och ser en lysande stjärna i 26årige Uthman Samaai med erfarenhet från både landslagsspel med A” på bröstet och Nazareth college i NCAA III, och sundlöv, trots sina tvivel på en sydafrikansk spelare, öppnar upp plats i truppen.
Fjärdelinan kommer att fyllas av de junisar som har potential, men som ännu inte gått till shl-lagens junisorganisationer. Dessa blir lite sundlövs skötebarn, bokstavligen.
Ove Molin får fullt upp med hela laget förutom blomman, han vissnar inte i första taget. Mest tid läggs på Robin Danielsson, som försökt göra en egen form av Erika G resa där han blir en kombinerande tränande och målvakt. Ove måste dock tidigt kliva in och medla mellan dessa två rollerna efter intern kritik från båda parter, Detta gör han med assistans av Mikael Holmqvist som äntligen får assistera på riktigt.
Sundqvist anser att Bif fått ihop ett bra lag att jobba med, han möter ”dem” varje dag på grusplanen bakom arenan efter att ha förlorat både omklädningsrummet och nyckeln till spelet på isen.

Nä men som sann Brynäsare så måste jag hålla med dig Mattson,
Forza Brynäs, i med och motgång, vi medgångssupportrar finns ständigt där för klubben och hjälper er i tid och otid från soffans nedsuttna mittenparti.

Men hur gick säsongen 20/21 i HA då?
Jo Bif tuffade på bra, och fick möte Örebro i kval om ny shl-plats efter att bengtzen infört den sanna boforsandan i den nya klubbadressen,
Men hur kvalet sedan går får ni höra då..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson:

Räkna upp de lag som åkt ner från SHL som dominerat i allsvenskan.
De flesta lagen brukar de första säsongerna ha svårt att hamna på övre halvan i allsvenskan. Och inte så konstigt, med tanke på att man tappar i princip alla spelare och att inkomsterna minskar med 30 - 50 mkr jämfört med SHL.

För Brynäs skulle det bli extra kännbart att åka ur. Eftersom vi för tillfället inte har speciellt mycket att fylla på med från juniorleden. Men skulle vi haft några riktiga talanger där. Då hade vi troligen tappat dem med. Se på t.ex. Modo där de bästa egenfostrade juniorerna försvann när de åkte ur. Så inte ens egenfostrade juniorer kan man räkna med att få behålla vid en degradering. Det ser agenterna till, om inte annat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anton Hedman avstängd igen.. Förvånad, någon?
Kommentera