Brynäs IF

713228 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2013634

Sv: A propósito de nada
SWEATT:
Kellman -> Scott
Boqvist -> Rödin
Kousal -> Brodecki
Cerveny -> Ölund

Egentligen så skulle väl man kunna säga att Boqvist är ersatt redan.
Men sen har ju inte laget presterat som det var tänkt.

Man kan ju vrida och vända på det lite hur man vill.
Laget på forwardsidan tyckte jag såg "lite" förbättrad ut inför säsongen.

Dock förlorade man nog en del poäng eftersom grundspelet och backsidan hade rejäl uppförsbacke inledningsvis, mycket tack vare det nya spelsystemet som var lite för optimistiskt med facit i hand.

Därmed inte sagt att allt är frid och fröjd, definitivt inte.
Bara ett annat synsätt på saken gällande Boqvist och ersättare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Guldet är BIF : Enligt Dacke så är inte Boqvist ersatt.
Du har glömt Kristo som skulle vara ett spetsförvärv förra säsongen men som floppade vilket gör att vi fortfarande är en minus vad gäller spets förvärv till de två förstakedjorna sedan säsongen före.
Dock har du även glömt Descheneau som börjat producera.
Sedan har Molin varit en positiv injektion och även Brodecki men de är inte riktigt där för att ta en plats i en förstakedjan och avsaknaden av en tredjelänk i förstakedjan lider laget av.

Laget på forwardsidan ser faktiskt bättre ut just nu så länge inga skador inträffar på nyckelspelare, andrakedjan och tredjekedjan känns vassare än förra säsongen även om inte det syns i antalet inspelade poäng eller i tabellen.

Sedan om jag minns rätt så är det vanligt att Brynäs avslutar säsongerna mindre bra vilket ifjol kunde skyllas på skador men det kan även bero på det faktum att få spelare få slita ganska hårt i laget och blir slitna i slutet på säsongen.Detta får inte hända i år igen och med tanke på förr årets avslut är chansen ändå stor att vi lyckas ta flera poäng än förra säsongen.

Sedan går även mina tankar till Oskar som drabbats av denna hemska sjukdom hoppas på snabbt tillfrisknade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Guldet är BIF :
Men det dackell identifierat som gjorde att förra säsongen tuggade gräs var att vi bara hade 1 producerande (första) lina och behövde två för att utmana, plus att när den första linan fick skador och åkte på avstängningar gick vi ner oss ytterligare.
Vilka som skulle ersatt vilka var ju således bara halva problemet inför säsongen, vilka som utgör den nya andra producerande linan motsvarande fjolårets Danielsson - kellman - boqvist är väll det stora frågetecknet.

Så att då plocka bort boqvist ur din uppställning hjälper knappast för att argumentera för att dackell och sundlöv levt som de lärt. Tvärt om.

Sedan backuppsättningen som blivit försvagat är det andra frågetecknet.

Sedan din liknelse spelare för spelare,
precis som Sallinen lyft sig från i fjol kan Kousal ha rest sig minst lika mycket då han innan skadan var riktigt bra. Så att Kousal ersatts av brodecki rakt av vet vi inte.
Rudolf lika så. Han fick ju ingen hjälp första matcherna. I landslaget gick han ju däremot riktigt bra. Osv osv.

Så frågan är inte alls huruvida vi har samma eller aningen bättre/sämre lag från ifjol (ffa då det laget VAR identifierat felbyggt), utan huruvida vi fyllt ut laget utifrån de identifierade svagheterna från ifjol.
Svängen med boqvist och vetskapen om död marknad påvisar ju troligen bara hur det proaktiva arbetet kommer att se ut framöver de kommande åren.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Oskar Lindblom har tyvärr drabbats av Ewings Sarkoma. En cancerform om jag läst på rätt. All styrka till Oskar i detta tuffa läge. Hockeyn blir väldigt sekundär.

Kämpa otroligt hårt nu Oskar!
Kommentera