Brynäs IF

705152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2029744

Sv: Örebro HK - Brynäs IF 2020-01-30
mattiask: Skulle kunna tänka mig Ryno på kontrakt resten av säsongen, det skulle öka Brynäs chanser att vinna matcher, men Brynäs verkar helst vilja ha spelare som blir kvar längre än så. Ryno vill nog ha ett längre kontrakt också, men ska vi verkligen binda upp en spetsspelares lönekostnad på en åldrande Ryno, särskilt i tider då vi har ett åldrande lag?

Med allt det sagt, har jag alltid gillat Ryno. Hoppades stenhårt att Brynäs ville värva honom när han spelade i Oskarshamn, men då valde han Frölunda och fick säsongen söndertacklad av Hulkkonen...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Brynäs IF 2020-01-30
Peja: Exakt. Håller med dig.
Jag har också alltid gillat Ryno. Nu kanske många "skjuter" mig, men samma sak med Dick Axelsson. Alltid gillat dessa två. Otroligt stor potential där Dick kanske mer slarvat bort sin talang kontra Ryno.
Men skulle Ryno gå ner ordentligt i lön till runt 100-120.000 skulle jag kunna tänka mig att ta honom resten av säsongen.
MEN frågan är vart han skulle spela isåfall. Han har vad jag kan minnas testats som ytter i flertalet klubbar men har ju inte riktigt fått till det då han trivs klart bättre som center.
Men det är klart att man skulle kunna köra Ölund eller Sallinen som fjärdecenter och köra Ryno i en andralina. Men frågan är om en spelare som Ryno verkligen skulle höja vår andrakedja kontra till vad Sallinen gör?
Hade Ryno funkat i en ytterroll så hade jag tagit honom direkt till rimlig summa. Men som center så säger jag nog ändå nej OM nu man inte kan dra ner Sallinen och Ölund ett hack i centerhierarkin.
Kommentera

Sv: Örebro HK - Brynäs IF 2020-01-30
Peja: Tror Ryno spelar klart säsongen i FBK och går sedan till Leksand nästa säsong på ett 4-års kontrakt och avslutar karriären där. Man verkar ju gilla att ge 34-åringar långtidskontrakt där uppe i Dalarna
Kommentera