Brynäs IF

713029 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2034873

Sv: A propósito de nada
fluffman1991: Boorkens fina hyllning av Sundlöv (2011). He's back!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Bagdad Bob: Vi vet ju inte hur nästa säsongs lag kommer att se ut än, men jag tycker Sundlöv går från klarhet till klarhet hittills. Normalt sett föredrar Sundlöv kontinuitet, men den här gången behöver Brynäs verkligen en stor spelaromsättning; det måste storstädas och det måste tas en rad väldigt obekväma beslut kring uppskattade trotjänare som varit i klubben under en längre tid.

Det städjobbet kommer bli svårt och jobbigt för Brynäs, men de uppgifterna som kommit hittills ser bra ut. Sundlöv är inne på rätt spår.

Att Campese säger helt öppet att Brynäs får ut för lite av sin spelarbudget är också bra och visar att föreningen backar upp Sundlöv i det obekväma städarbetet.

Efter storstädningen återstår "bara" att värva spelare. Där känner jag mig bekväm med att Sundlöv kommer få ut mer för pengarna än man får i dagens trupp. Är övertygad om att Persson och Björk är mer prisvärda än spelarna de har ersatt, men de har självklart inte betalt för att vara spetsspelare och är det inte heller.

Jag tror att Sundlöv kommer hitta spetsspelare, men den andra utmaningen blir att hitta bättre budgetspelare än de som finns i dagens lag. Björk är exempelvis en uppgradering mot Lindelöf, som jag ser det. Brynäs behöver fler utvecklingsbara spelare, en sån som Hugo Gustafsson eller Norlinder i MODO vore perfekt. Tror dock MODO går upp i SHL så vi kan nog glömma spelare därifrån, men det trodde jag å andra sidan om AIK förra säsongen också, vid den här tidpunkten. Vi får se om den mentala biten kommer spela MODO ett spratt eller om de pallar trycket.
Kommentera