Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2040641

Sv: A propósito de nada
dacke72:
En väldigt förenklad betraktelse över läget för Brynäs ger vi handen att det som utvecklats under Happy Campers ledning är det han har jobbat med tidigare, dvs marknad och försäljning (tänker på publikökningen), medan det är lite svårare att se utveckling på övriga sakområden (exkl Grams arbete med damerna) och helheten.

Om man vill spekulera lite runt den betraktelsen kan det vara så att vi har fått en marknadschef istället för klubbdirektör. Och att det i sin tur påverkat värvningen av sportdirektör, där vi fick något annat, och som ett resultat av det fortsatt att sparka tränare.

Mormors inträde har genom hans erfarenhet av jobbet stoppat blödningen, frågan är om han kan brösta upp sig till den nivå där vi kan konkurrera med och vinna över de bästa föreningarna 4 ggr de kommande 9 åren?

Och... allt det här hänger ihop. Det är den viktigaste faktorn. Utan väldigt bra beslut på bredden och djupet i organisationen och top notch personalrekryteringar kan vi inte konkurrera på högsta nivå.

Liten hemläxa att göra för ansvariga med andra ord.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck:
Dackell gjorde ju ett grundarbete som renderade i en 3årsplan.

Campese arbetade ju igenom varje del av Brynäs organisation för att implementera 3årsplanen, vilket bör betyda att han bröt ned syftet med varje del av organisationen till arbetsmål, stämde av med resp. ansvarig att förutsättningarna fanns för att nå målen, och tryckte start.

Jag tvivlar att Campese nu sitter och talar om för resp. ansvarig hur den ska arbeta och sköta sitt ansvarsområde (då Campese orimligen kan ha bäst kompetens på alla områden) utan resp. ansvarig stämmer av hur deras ansvarsområde fortlöper mot delmål/prognos. Faller någon utanför, eller helst när tendensen är att den är påväg att göra det, sätter Campese ihop en grupp som sätter en handlingsplan för att komma på kurs igen. Hans jobb bör vara att bromsa eller OK:a nyanställningar och investeringar m.m. som kan påverka andra delar av organisationen - framförallt måluppfyllnad,

Campese är tillsammans med styrelsen ytterst ansvarig för Brynäs IF, men det är inte deras arbetsinsats som ger frukt eller inte. Dock de delar av organisationen som är på vägen ska Campese se till att få upp på vägen. Ge ansvarig bättre förutsättningar eller byta ut ansvarig. Kan vara att han också bara kräver bättre resultat utan att ändra förutsettningarna.
Hans kompetens ska sitta i att sätta rimliga delmål på organisationen på lång och kort sikt (utifrån styrelsen mål och/eller egna satt) implementera dessa och tillsammans med ansvariga chefer väva ihop verksamheten mot dessa mål, ha rätt ”hen” på rätt plats och ha fingertoppskänslan att få dessa att arbeta rätt utifrån hela verksamhetens mål och förutsättningar.

Funkar allt klockrent ska Campese i praktiken bara behöva dyka upp på avrapporteringsmöten,
och sen ligger det nog i en ledares natur att traska runt bland de anställda och ”tjabatjenahålla”:a, ryggdunka och höja arbetsmoralen - och känna av dolda missnöjestendenser utan att väcka liv i dessa.

Så att hans bakgrund och ökad publik faller samman beror nog mer på tillfälligheter och mer på att Campese där hade rätt person på rätt plats.
Dackell knuffade han undan och satte dit sundlöv. Så den blödningen skapade Campese och förhoppningsvis nu även lyckades stoppa.
Det som oroar är att Campese i massmedia förmedlat att det hela tiden funnits pengar (viljet borde vara det mest logiska) och sundlöv hintar mot det motsatta.
Att plocka bort Dackell, delegera hans ansvar och befogenhet nedåt, men samtidigt komma närmare beslutsarbetet var ett taktiskt drag - han hade kunnat valt att ta in en ny också.

Sedan kan en fd marknadschef/dirre, precis som en fd sportdirre, bli en utmärkt klubbchef, eller inte.

Problemet är att han har satt väldigt svåra mål att uppnå på sportsidan under en 10års period utifrån vart man befann sig. Och eftersom det är en kärnverksamheten sätter ett misslyckande här en tung stämpel på resten av arbetet.
Att fokusera på områden på ett sätt man aldrig gjort tidigt ger också lättare positiva resultat. Tex dumpa priset på biljetter till företag och andra organisationer - och ta igen intäcktförlusten på annat, som parkeringsavgifter, tacotallrikar och literpris på läsksom det vore billigt vin osv osv. Stark sa tex att vi måste få resultat på isen för att få folk på läktaren. Nä tydligen inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Mycket intressant analys! Tror du kan ha rätt när det gäller Campeses talanger – han är en marknadskille som ska jobba med marknadsfrågor, han ska knappast ha så mycket att göra med det sportsliga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Vi behöver en riktig stortränare nu, en trygg tränare med erfarenhet och bra resultat i bagaget, var hittar vi honom?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Och vad bidrar styrelsen med? Vem står för den röda tråden? Saik-Jimmie berättade om en styrelse som var engagerad och drivande när Skellefteå tog täten. När får Brynäs en värdig efterträdare till Thure?
Kommentera