Brynäs IF

713957 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2041824

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Håller med dig ang. Andersson. Även om jag gillar honom sett till attityden och att det är något våra spelare behöver hoppas jag att rekryteringen är kalkylerad från Sundlöv med tanke på att hockeyn han har spelat med Malmö inte passar Brynäs och det material vi har nu.

Även om det inte har varit en bra säsong finns det ju saker ang. truppen som kan byggas vidare på. Ta förstafemman t.ex. där inget behöver förändras. Vi förlänger sannolikt med Emil Molin och samtidigt har Sallinen gjort en bra säsong. Bara där har vi centrarna klara till nästa säsong och med Persson och Desch finns det saker att bygga vidare på absolut. Ponera då att man köper in två nya forwards av hög klass, då har vi ett lag som kan leverera mer poäng. Samtidigt får man en arbetslina med offensiv uppsida i tredjefemman genom exv. Persson - Sallinen - Desch. Den största utmaningen inför nästa säsong förutom tränarfrågan är att återbygga backsidan som kommer bli direkt svag om Söderström tar klivet till NHL.

Med det i åtanke tycker jag ändå att det finns utrymme för att godta Anderssons spelstil genom att de första två femmorna får något friare tyglar och spelar med puckinnehav samtidigt som de två nedre femmorna spelar med mycket arbete över hela banan. Sen ska man inte förringa Anderssons rutin, det är mycket han har lärt sig i Malmö och förhoppningsvis kan han utveckla sitt tänk i Brynäs genom att rent krasst får in det han vill ha. Det är ju allmänt känt att Malmö spelat med en begränsad budget och att Andersson då har tagit laget till semifinal efter semifinal är imponerande. Samtidigt har den typen av hockey ett bäst-före datum. Efter ett tag blir spelarna mätta och den arbetsinsats som krävs blir svårare för Andersson att hitta. Det tror jag Andersson också kände när han tackade nej till en fortsättning, Malmö har blandat och gett i år med en del magplask och därför kände han nog att han inte kunde ta laget längre.

En annan fråga eller tanke värd att ha i åtanke är att det inte finns så många alternativ till tränarpositionen just nu. Wallson lär vi inte ha någon chans på nu och jag förstår om Sundlöv och övriga vill ha Andersson eftersom de inte har råd med chansningar från exv. Allsvenskan. Man vet ändå vad man får av honom och även om han inte förespråkar ett tillknäppt spel som Bulan kan det vara till vår fördel genom att det kommer krävas maximalt arbete som då utmynnar i offensiv hockey. Det är jag för alla dagar i veckan. Spelarna har visat att de kan spela under en så pass krävande tränare.
Kommentera