Brynäs IF

714986 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2049420

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Fast samhället ber oss att vara hemma för de äldres skull, och de går ut och traskar runt ändå? Om vi ska sitta flera veckor inomhus kan väl de man gör det för också stanna inne? Det är rätt provocerande att se så många inte bry sig, det är allt jag säger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Men du verkar ha missförstått detta...

Att äldre ska ”hålla sig hemma” betyder inte att de inte ska gå ut. De ska hålla sig borta från sociala sammanhang, närhet till andra...barnbarn å sånt... Men ut å motionera är de t.o.m. rekommenderade att göra...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: jo det stämmer att de säger så. Men det finns ingen risk i att ta en promenad. Det är en smitta som sprider i kontakten mellan människor, inte för att man tar en promenad eller cyklar.

Jag bryr mig och är väldigt noggrann med att inte skaka hand i onödan eller dra på stora fester osv. Men jag sticket ut och joggar några ggr i veckan för det.
Poängen är att vi ska undvika onödig kontakt med andra människor. Inte att man ska sitta inne och ruttna. Det är vår, ut och njut av vädret!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: FHM har beslutat att folksamlingar upp till 500 personer är ok, ska vi följa myndigherna eller inte? Blir lite trött på självutnämnda experter som med rykten från nätet bildar sin egen verklighet.

Lika farligt som viruset är pandemin gällande falsk ryktesspridning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Detta drabbar alla åldrar och kanske de yngre mer faktiskt. Visst är majoriteten av de som dör typ halvdöda redan men 40% av dem på intensiven är under 50 år och riskerar permanenta skador på lungorna. Det kommer att bli fler och fler unga allvarligt sjuka framöver tro mig och du eller jag kan drabbas när som helst.
Oavsett ålder så är det åt helvete att inte vara försiktig just nu.
Kommentera