Brynäs IF

710644 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2049452

Sv: A propósito de nada
Axle San: Italien ” In Italy, the hardest hit country in Europe, almost a quarter of the nearly 28,000 coronavirus patients are between the ages of 19 and 50, according to data website Statista.”
Hur många som fått lungorna pajade återstår att se men unga löper hög risk att hamna på sjukhus.

www.google.se/amp/s/fortune.com/2020/03/18/coronavirus-young-people-getting-sick-covid-19-us-italy-france/amp/

Vågar ni läsa alla länkar jag lagt in och vågar ni avfärda dem?
Tänk er några miljoner smittade svenskar och. 15% av den på sjukhus och 25 - 40 % av den är under 50, gör matten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: Det finns många rapporter just nu, ingen vet med säkerhet hur saker kommer utspela sig. Från början kom rapporter som hade beräknat att dödligheten var 10 ggr högre än en vanlig influensa. Nu senaste veckan har fler och fler experter (bl.a Anders Tegnell) dragit slutsatsen att mörkertalet underskattades grovt till en början. Nu räknar man snarare med att dödligheten är ca. 0.1%. Om 50% i Sverige får viruset skulle det i så fall innebära att 5000 personer dör. Jättetråkigt med dessa dödsfall, men hur många fler självmord får vi i samhället om vi stänger ner ekonomin, vilket leder till kollektiv depression och massarbetslöshet?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Det står dock inte i din senaste länk att massa friska unga personer utan riskfaktorer har hamnat på sjukhus. Det står bara att unga har gjort det, fler än man initialt befarade, rent statistiskt. Sedan tar de upp EN person, som de inte vet hur gammal han är men som de tror är ung, som jobbar på universitetet i Utah som tydligen har hamnat på sjukhus trots att han inte ingår i riskgrupp.

Jag tror alla fattar att corona kan vara farligt för vem som helst, men det är ju fortfarande mycket större sannolikhet att behöva ligga på sjukhus om man ingår i en riskgrupp än om man inte gör det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Skulle tro att det finns många som har corona utan att vara med i statistiken eftersom deras symptom är så pass milda att de inte blivit testade. Sen kan man ingå i riskgrupp även om man är ung, det är inte bara åldern som styr om man ingår i en riskgrupp eller inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: En sak som dock är viktig i sammanhanget är om de som vårdas har andra sjukdomar också. Om du är ung och frisk löper du mycket liten risk att bli svårt sjuk.
Kommentera