Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2049459

Sv: A propósito de nada
Axle San: Det finns många rapporter just nu, ingen vet med säkerhet hur saker kommer utspela sig. Från början kom rapporter som hade beräknat att dödligheten var 10 ggr högre än en vanlig influensa. Nu senaste veckan har fler och fler experter (bl.a Anders Tegnell) dragit slutsatsen att mörkertalet underskattades grovt till en början. Nu räknar man snarare med att dödligheten är ca. 0.1%. Om 50% i Sverige får viruset skulle det i så fall innebära att 5000 personer dör. Jättetråkigt med dessa dödsfall, men hur många fler självmord får vi i samhället om vi stänger ner ekonomin, vilket leder till kollektiv depression och massarbetslöshet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Haha, va? Det var en väldigt definitiv slutsats du drog av det.

Håller med Illinois guvernör J.B. Pritzker:

"I fully recognize I am choosing between saving people's lives and saving people's livelihoods," Pritzker said, "but ultimately you can't have a livelihood if you don't have a life."

Stanna hemma.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Ett annat rimligt antagande, om ekonomin kraschar totalt, är att man kommer behöva skära ner på sjukvården rejält. Det kommer också kosta liv och då inte bara på grund av corona. Jag tror att många svenskar inte inser hur mycket som skulle förändras om ekonomin gick åt skogen. Det finns massa saker som vi tar för givna som skulle kunna försvinna eller kompromissas med.
Kommentera