Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2057478

Sv: A propósito de nada
Spock: I filmen är det ju dock ekonomen från Yale (Jonah Hill) som är nyckeln till deras framgång. Om man ska vara petig :)

Som jag varit inne på tidigare, så tror jag inte Moneyball-tänket går att applicera på hockey på samma sätt. Baseball är en mycket mer statisk och "förutsägbar" sport än hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skulle bjuda hem Denisa Krizovas svarta matchtröja tänkte jag, verkar dock som man måste pynta uppåt 5000 för den :-) Så jag köpte ett par i Cava istället, både svart och vita matchtröjan. Tröjförsäljningarna kan finansiera nästa års damtrupp, faktiskt.

www.tradera.com/item/252702/395988699/brynas-originalmatchtroja-svart-sdhl-sasongen-2019-2020-10-denisa-krizova-
Kommentera

Sv: A propósito de nada
dAVydov:
En stor del i det hela är också att ingen anpassat "sabermetrics" till ishockey ännu.

Liverpool har däremot kommit långt inom fotbollen, med hjälp av fysiker. Så pass att fysikern skapade en matematisk modell som kraftigt bidrog till att de anställde Klopp.

www.thisisanfield.com/2019/05/how-liverpool-aim-to-change-footballs-future-through-data-analysis-mathematical-modelling/amp/

Filmen är ju dock mer fiktiv än boken den är baserad på.

Sedan ska det tilläggas att fysiker, matematiker och statistiker är klart bättre lämpade för uppgiften.
Kommentera


Sv: A propósito de nada
dAVydov: Som jag varit inne på tidigare så,funkar det tänket hyvsat bra i fotboll åtminstone i Liverpools fall men det kan å andra sida var tur vet inget annat lag som använder sig av statistik på,samma sätt men det kanske finns.
Men det borde även fungera bra som hjälpmedel i hockeyn.
Kommentera