Brynäs IF

714088 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2059392

Sv: A propósito de nada
Peja: Känns som vissa spelare blir lite överskattade efter ett NHL-kontrakt. Spelare som Wedin och Jacob Nilsson har faktiskt rätt medelmåttiga siffror om man ser över hela karriären. Inne på ditt spår också. Är Wedins på den nivån där han fick massa förtroende i Timrå eller var det en slump. Liten sample-size med endast 32 matcher. Kan såklart bli succé men tycker dessa spelare hypas upp väldigt högt. Jag hade valt Ljungh före dessa två iaf då han producerat bra och stabilt under längre tid. Känns som ett säkrare kort. Kanske dyrare dock.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
majk: Enligt Ros och Abrahamsson har Ljungh en lön på 300 000/månaden. Det är han inte värt enligt mig.

Han är bra, men han är inte lika bra som Rödin, en skadefri Josefson eller Ryan Lasch.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Jo, det är många faktorer som man måste ta hänsyn till; om spelaren har presterat över tid, hur gammal spelaren är (rimligare att förvänta sig fler bra säsonger av en 30-åring än en 22-åring) och kanske också hur spelaren presterat i AHL/KHL. Om spelaren kommer från en värdelös säsong kanske man måste förvänta sig att det är en mentalt stukad spelare som ansluter. Frågan är om SHL-klubbarna scoutar utlandssvenskar överhuvudtaget eller om man bara tar in dem utifrån vad man såg senast de spelade här?

Tänker på typ Joel Kellman. 25 år, 3 bra SHL-säsonger innan han åkte över och vad det verkar en helt okej säsong på andra sidan pölen nu också. Kanske rent av för bra för att han ska komma hem till Sverige redan nu. Han vore en säker värvning.

Den som jag är nyfiken på men som ingen verkar prata om är Linus Videll. Verkligen ingen ungdom längre men har dryga 8 bra KHL-säsonger bakom sig. Snacka om pålitlig produktion. Vore så tråkigt om en sån spelare inte visade upp sig i SHL innan han lägger av. Skulle i och för sig vara kul om han gick till Södertälje också men att gå från producerande spelare i KHL till Allsvenskan låter lite... fel.

Ska även bli kul att se var Johan Ryno hamnar, han hade ju en tung säsong ifjol men har annars levererat i många år. Skulle faktiskt vara kul om han går till Oskarshamn, det var ju där han slog igenom på allvar en gång i tiden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Ja, svenska spelare som kommer från NHL/AHL är överskattade. Vad är det som säger att Jacob Nilsson kommer göra succé i FBK? Ganska stor risk att köra honom som 1:a center i ett topplag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Linus Ölund kan man också lägga till på den listan. Hade jättehöga förväntningar på honom inför den gångna säsongen, men han fick inte mycket uträttat i sin produktion. Hans slutspel 2017 var väldigt lovande, men sen dess har inte mycket hänt.
Kommentera