Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2064982

Sv: A propósito de nada
Carlo: Ja, men i slutändan är det ju ändå att gå långt i slutspelet som smäller högst. Jag kommer hellre åtta i tabellen varje säsong de kommande fem åren om det betyder att Brynäs tar ett guld än kommer trea varje år och blir utslagen i kvarten eller semi.

Självklart kan tillfälligheter vara viktiga i ett slutspel, men de lagen med starkast truppen har också flest klasspelare och är därför mindre skadekänsliga. Och de har antagligen också bäst förutsättningar att toppa lagen till slutspelet, eftersom de förmodligen också har varit bra i grundserien, medan lagen som slåss kring strecken måste maxa varje SHL-omgång och kan därför inte vila halvskadade spelare osv.

Färjestad och HV är säkert inte särskilt nöjda med sina fem senaste år, som helhet, och det var min poäng. Sett till deras ekonomiska förutsättningar borde de ha gjort det bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Man vinner inte guld om man inte hamnar topp fyra i serien men man kan hamna topp fyra i serien utan att vinna guld.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ja det är bara sm-vinnaren som blir ihågkommen. Men om man slutar 1-5 i tabell ett antal år och tar sig till semi skapar man sig större förutsättningar att vinna som-guld.
Lättare att rekryter spelare. Troligtvis lättare att få in sponsorer och lättare att få folk till arenan.
Kommentera