Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2065857

Sv: A propósito de nada
Peja: Knappast nån som ifrågasätter.

Skrubben: Okunskap? Vilket påhopp!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: "Gävleborg har inte förutsättningarna för lag i SHL"

Så skrev DU, som att det var ett faktum. Så om det är nån som ska presentera fakta så är det väl du Mattson.

Kolla på listan över SHL-lag - Där hittar du namn såsom: Oskarshamn, Rögle (Ängelholm), Leksand, Skellefteå, Luleå, Örebro, Växjö. Inga jättestäder direkt.

Sen är frågan om de större städerna har så mycket bättre förutsättningar?
Storstadsklubbarna får sällan bidrag av kommunen, publiksiffrorna är väl marginellt bättre (FHC exkluderat). Spelarbudgetarna liknar de mindre lagens. Etc.

Förutsättningar verkar tvärtom finnas, eftersom Brynäs har en spelarbudget, arena, ungdomsverksamhet och en organisation som i princip matchar toppskiktet i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Vad är det som du ifrågasätter då? Gävle har ju uppenbarligen tillräckligt bra förutsättningar för att ha ett SHL-lag, annars hade man inte haft det i år efter år.

Sen förstår jag egentligen inte syftet med klagomålet mot Gävle. Även om Gävle hade varit den sämsta platsen att ha ett SHL-lag i, så hade ju Brynäs behövt göra det bästa av situationen oavsett vilket. Det går inte att hålla på flytta lag i Sverige. "Flytta Brynäs till Stockholm" som man hörde ibland för några år sedan känns ju också som galet dåligt förslag med tanke på hur dåligt publikintresse som finns för klubbarna där, som dessutom redan är urstarka varumärken i regionen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Jag tror inte jag är ensam om tycka att du bör förtydliga hur innehållet i din länk skulle skjuta ner det initiala påståendet som Spock gjorde, dvs. att Gävle är Norrlands största arbetsmarknad.

Vad har medianinkomst, arbetslöshet, etc. för relevans?
Kommentera