Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2072842

Sv: A propósito de nada
Hong Kong:
Läste på.

Står inte mycket om valberedningsprocessen i stadgarna, men:
"Valberedningen ska pröva kandidater som föreslagits av röstberättigad medlem senast fyra veckor före årsmötet. Därefter får röstberättigad medlem inte föreslå nya kandidater."

Och som förtydligande när det gäller röstandet:
"Vid val tillämpas relativ majoritet. Det innebär att den eller de som fått högsta antalet röster är vald oberoende av hur dessa röster förhåller sig till antalet avgivna röster."

Syftet med första stycket var/är att ingen skall kunna droppa ett eller flera namn på årsmötet utan beredningsmöjlighet för valberedningen m.m.
De kandidater som föreslagits för valberedningen finns som valbara för årsmötet. Därav också stycket två, angående vad som gäller om det finns fler kandidater än platser.
Det har inte varit aktuellt, men skulle kunna bli det om medlemmarna av någon anledning finner att valberedningen inte levererar.
Sedan finns ju möjligheten att byta valberedning. Där droppas namn på årsmötet (efter en inofficiell beredning som få har koll på). Om man vill forska i det kan man ju notera vem det är som kommer med namnförslag på kandidater till valberedningen och vilken backning den personen kan tänkas ha bland medlemmarna (tex det så kallade Etablissemanget).

Blir för övrigt intressant att se hur bla röstningen kommer att ske rent tekniskt vid ett digitalt årsmöte. Det är svårt att begränsa ett årsmöte till ett visst maxantal medlemmar.
Kommentera