Brynäs IF

713164 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2079156

Sv: A propósito de nada
ellis: Jo, jag är också lite old school när det gäller uttal och dialekter. Tycker kommentatorer etc ska försöka prata så mycket rikssvenska som möjligt. Det känns oproffsigt med personer som medvetet(?) gör allt för att behålla sin dialekt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Nån var inne på "klangton" och det är fan inte kul när det skär i öronen konstant när nån pratar, dialekt eller ej... Skrik-Lena har jag svårt för tex..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: om den saken är vi oense tycker det är trevligt med dialekter även i Tv dock tills ens viss gräns.
Dialekten måste vara begriplig för alla.
En skåning kan välja att prata begriplig skånska eller en obegriplig skånska som ingen fan utanför Skåne förstår.
Har oftast mera problem med klangen i rösten där endel kan vara väldigt jobbiga att lyssna på då de verkligen inte har någon radioröst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror inte att det handlar om att nån kommentator medvetet försöker att behålla sin dialekt, det handlar nog isf mer om att man bara fortsätter att prata naturligt på det sätt man alltid gjort sas: dvs med den dialekt man vuxit upp med och som man fortfarande har.
Har för mig att CMore och övriga arbetsgivare inom TV dessutom har en policy att tillåta eller tom uppmuntra användandet av dialekter men till en viss gräns sas.
Själv tycker jag att det vore trist om alla kommentatorer lät som en robot med uppsaladialekt, typ.
Att en person medvetet gör allt för att försöka bli av med sin dialekt, tycker jag isf är betydligt mer oproffsigt.
Typ gävlebor som flyttat hem och till Gävle och börjat tala stockholmska efter att ha bott i huvudstaden i ett par veckor... :-))
Kommentera