Brynäs IF

714046 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2082410

Sv: A propósito de nada
Jeppe: En följdfråga på det är varför personer tycker att det är roligt när de själva och andra häcklar Brynäs spelare och ledare?

Jag tror att svaret på den frågan är densamma som på varför ungar mobbar varandra på skolgården. Det handlar om att må bättre själv genom att klanka ner på andra. Att man för stunden råkar vara på ett Brynäsforum gör att det uttrycker sig här just då.

Sedan tvivlar jag starkt på att det finns en överrepresentation bland f.d spelare när det kommer till vilka "supportrar" som häcklar de egna spelarna och ledarna. Alla som har spelat själva vet att även utfyllnadskillarna i Brynäs är riktigt bra hockeyspelare och så vidare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Nja, tycker du är fel ute med mobbningsteorin.

Många här inne är väldigt investerade i hockey och inte minst Brynäs, till den grad att lagets medgång eller motgång påverkar deras vardag. Jag var fullständigt förstörd efter finalförlusten, och en förlust under säsongen kan sänka tillvaron i flera dagar efteråt.

Många här inne lägger ner så mycket tid, energi och även pengar på Brynäs och det är en stor mental påfrestning när föreningen år efter år tar felbeslut efter felbeslut. Det är inte alls konstigt att folks frustration yttras när det enda laget gjort de senaste åren är att ta flera kliv bakåt. Man förväntar sig något tillbaka men Brynäs fortsätter begå enkla misstag som inte borde ske.

Vissa använder morbid/grövre humor som en hanteringsmekanism och det kan vara i form av gliringar mot föreningen. Jag kan tycka det är rätt oskyldigt medan andra inte alls tycker det. Jag brukar själv undvika att rikta min kritik mot enskilda invidider för jag vet att hockey som sport är ett kollektiv. Och det kollektivet, allt från sportledingen till spelarna, gör inte jobbet (de senaste säsongerna iaf), och konstigt vore det om det inte förtjänar kritik.
Kommentera