Brynäs IF

550799 inlägg · 7748 ämnen

Inlägg #2083251

Sv: A propósito de nada
Enligt Expressen och AB börjar man snacka inom HA om att stänga ligan denna säsong - nedåt bara förstås 😎...

” Vi tillsammans med ett par andra klubbar diskuterar att stänga serien nedåt, av både ekonomiska och sportsliga orsaker. Vi tror att det skulle göra oss gott att inte kapprusta mot varandra om att eventuellt slippa ett negativt kval.”.

Förstår dem men om SHL också skulle föra motsvarande resonemang och stänga ligan denna säsong samt hänvisa till dessa skäl blev det nog annat ljud i skällan...
+13
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Fast, det var väl inte så länge sen SHL gjorde så, med skillnaden att ingen fick gå upp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62:
” ” Vi tillsammans med ett par andra klubbar diskuterar att stänga serien nedåt, av både ekonomiska och sportsliga orsaker. Vi tror att det skulle göra oss gott att inte kapprusta mot varandra om att eventuellt slippa ett negativt kval.”.”

Kommer från utvisningsbåset, men det är exakt detta som jag ser som anledningen till att det pga direktnedflytt för ett lag kommer att kunna bli topplag och rotationslag inom shl,

De som kommer upp i shl behövde tidigare inte bränna mer peng än att de kunna hålla allavenskan bakom sig och därför också rusta förutsättningarna för framtida säsong för att bli ett etablerat shl lag. Nu måste de bränna pengar på att kämpa på riktigt som ett redan etablerat shl-lag mot redan etablerade shl-lag.
Och utifrån diskussionen om att Brynäs och PA kan sätta spelet tom först efter en säsong, som någon eller vissa ser som självklart, gör ju etableringen att slå om från ha-hockey som kollektiv till shl-hockey en påverkande faktor.
Man kommer ju in med sponsorpengar och publikintäkter som troligen inte är jämförbart med de shl-lag de ska slåss mot, Så sparkapital kanske bränns till ingen nytta och så är man tillbaka i HA med ännu sämre muskler. Eller lyckas klara sig kvar, drar ner ett annat lag ekonomiskt, och sen ändå ligga efter i sparkapital för att hålla sig kvar år två.

HA måste närma sig SHL i spelarbudgetar och intäkter i större utsträckning än vad som görs idag innan direktnedflytt blir en intressant faktor som faktiskt tillför hockey något - men det är min åsikt.

Åh fan utvisningsbåset står öppet igen..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: När man skriver vi...och andra...blablabla ska man nog vara försiktig med att det är opinionen. SHL är ju alltid för en stängd liga, men nu är det det Västervik(som talar för halva ligan?) som 'driver' detta
Kommentera